Beba Zdravlje i njega bebe 09. veljače 2017.

Fotografije prerano rođenih beba koje će vas raznježiti

Foto: Instagram/journeytominimoore
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jourdan i Matt Moore prije dvije godine postali su roditelji dvoje blizanaca, Jaxsona i Cadence. Bebe su rođene četiri mjeseca ranije i provele su prva tri mjeseca na odjelu intenzivne njege, a fotografije koje su tada podijelili tek su se ove godine proširile internetom. Provjerite zašto su pružili nadu i utjehu svim roditeljima koji su se našli u sličnoj situaciji

23. rujna 2015., Jourdan i Matt Moore postali su roditelji dvoje blizanaca, Jaxsona i Cadence. Bebe su rođene četiri mjeseca ranije i provele su prva tri mjeseca na odjelu intenzivne njege

Iskustvo je bilo posebno teško za obitelj, ali sada su blizanci zdravi i veseli kod kuće. Jourdan i Matt podijelili su fotografije s odjela intenzivne njege na Instagramu, zajedno s fotografijama napretka, kako bi pružili nadu roditeljima koji se nalaze u sličnoj situaciji. Jedna od tih fotografija postala je tek ove godine viralna, a prikazuje tatu Matta kako drži svog sinčića Jaxsona kada je bio samo 23 dana star i težak tek pola kilograma. U tom trenutku, maleni Jaxson mogao je bez problema stati u tatinu ruku. 

U opisu fotografije, mama Jourdan objasnila je kako je samo tjedan dana ranije Jaxson prestao disati i srce mu je skoro prestalo kucati. "Gledala sam nevjerojatan tim s odjela intenzivne njege u akciji", napisala je. "Njegovo sićušno tijelo bilo je mirno i sivo kada mu jedna sestra svojim plačevima pritisnula prsa, druga davala zrak s vrećicom, a liječnik mu je ponovno postavio cjevčicu u grlo."

Marina Jurkin Možda te zanima... 'Nakon poroda sam mislila da bebe nikad neću vidjeti žive' Roditelji

"U tom trenutku mislila sam da možda nikada više neću vidjeti ovaj prekrasan prizor", nastavila je. "Tata koji drži svog sina. Tjedan dana kasnije i dalje smo ovdje, uživamo u dragocjenosti života. Ali, sada se ovaj tata bori kako bi držao korak s ovim istim malenim dječakom koji je neiscrpan izvor energije i radosti u našim životima."

Iako ne bi poželjela slično iskustvo nikome, mama Jourdan je rekla kako je ona sama tada izabrala fokusirati se na pozitivne stvari u životu. Jedna od pozitivnih stvari bila je da ih je to iskustvo zbližilo još više i osnažilo njihovu vezu s bebama. To je bilo posebno značajno za ove roditelje jer su blizanci rođeni preko surogat majke. Naime, Jourdan pati od teške Crohnove bolesti i ne može iznijeti trudnoću zbog svog liječenja. Nakon 10 godina čekanja na posvajanje, Jourdan i Matt odlučili su pokušati dobiti dijete preko zamjenske majke. "Postoji 600,000+ zamrznutih zametaka u SAD-u danas", objasnila je Jourdan. "Parovi koji imaju preostale embrije nakon medicinski potpomognute oplodnje, suočeni su s teškom odlukom: platiti godišnju naknadu za pohranu embrija, odbaciti ih ili ih donirati znanosti ili blagosloviti drugu obitelj kroz donaciju embrija."

trudnica, prijateljice Možda te zanima... Surogat majčinstvo - da ili ne? Trudnoća

Dok mnoge majke koje se odluče za ovu opciju, nose svoje embrije, Jourdanina zdravstvena situacija značila je da je potrebno pronaći surogat majku. Njena bliska prijateljica Hollie rado je volontirala za svoju prijateljicu. Danas Jourdan kaže da su blizanci odlično. "Oboje su malo mali za njihovu dob, što je i za očekivati", rekla je, dodajući da se nalaze pred nekoliko medicinskih prepreka. Naime, Jaxson je kratkovidan i nosi naočale, a Cadence treba kisik noću zbog kronične bolesti pluća. Ona također koristi cjevčicu za hranjenje kao nadopunu za svoju prehranu sve dok ne prevlada oralnu odbojnost prema hrani. Predviđa se kako će malena Cadence s vremenom prerasti cijevi za kisik i hranjenje, a odlična vijest je što obje bebe sudjeluju u redovitoj terapiji, radnoj i govornoj, kako bi postigle svoje razvojne ciljeve.

"Svrha naših profila na društvenim mrežama je dati podršku i nadu svima onima koji se bore s neplodnošću i čija su se djeca prerano rodila. Da nismo izložili neke od naših najtežih trenutaka i ono otkuda smo došli, ne bismo u potpunosti mogli otkriti dubinu radosti u kojoj uživamo danas", zaključili su ponosni roditelji.

On this day... One year ago October 16th Jaxson fit inside his daddy's hand. He was 23 days old and weighed 1lb 8oz. Exactly one week prior he had a breathing spell unlike any others. I was there with him when he stopped breathing and his heart dropped so low it almost stopped. I watched an amazing team of NICU staff jump into action. His tiny body was still and gray as one nurse gave chest compressions with her thumbs, another breathed for him with a bag, and a doctor re-intubated him placing the tube down his throat. In that moment I thought I might never see this beautiful scene again... Father holding his son. A week later here we were, enjoying the preciousness of life. And now this father wrestles with and works to keep up with the same little boy who is a non-stop ball of energy and a constant source of joy in our lives. God is good. #touchesoflove

Fotografiju objavljuje Journey To Mini-Moore (@journeytominimoore)

Repost from August 2016 as a reference for doodle in previous post by @twin_doodles

Fotografiju objavljuje Journey To Mini-Moore (@journeytominimoore)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.