Beba Razvoj u 1. godini 21. studenoga 2016.

Bebe s duhovitim roditeljima i same postaju duhovite

beba smijeh humor
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prema jednoj britanskoj studiji i bebe od 18 mjeseci imaju razvijen smisao za humor, razumiju šale i sposobne su ih i same napraviti

Ukoliko imaju duhovite roditelje, i bebe s vremenom, imitirajući ih, postaju duhovite, vedre osobe i sklone šalama, zaključak je istraživanja koje je provela skupina psihologa s Fakulteta za psihologiju Sveučilišta iz Cardiffa.

Što nasmijava bebe od 6 do 12 mjeseci?

Istraživanje je trajalo punih deset godina, a britanski psiholozi su, između ostalog, otkrili da duhoviti roditelji govore drugačije kada se šale ili prepričavaju neki vic. Tada uvijek koriste isti ton.

Kako odgojiti duhovito dijete?

Beba od godinu i pol dana u stanju je da primijeti razliku u intonaciji, a negdje oko drugog rođendana, zahvaljujući promjeni tona u roditeljevom govoru, ona počinje shvaćati kada se roditelj šali.

Saznajte kakvu osobnost ima vaša beba

I kao što dijete sve uči imitirajući odrasle, ono tako, promatrajući i osluškujući duhovitog roditelja i samo postaje duhovito. Na primjer, pokušat će se sakriti i uplašiti vas. Ipak, tek oko šeste ili sedme godine u potpunosti je u stanju shvatiti igru ​​riječi ili zagonetku, pa i složeniju šalu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.