Beba Razvoj u 1. godini 29. prosinca 2017.

Bebe rastu brže dok spavaju

beba spavanje san
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca više rastu ukoliko se povećava broj dužih perioda sna tokom dana. Točna priroda povezanosti sna i koštanog rasta, još nije utvrđena

Znanstvenici su konačno potvrdili ono što bake znaju već dugo – bebe zaista brže rastu tokom sna. Rezultati istraživanja otvaraju put za bolje shvaćanje veze između rasta bebe i spavanja, ali će umiriti i roditelje zabrinute zbog promjenjivih i nepredvidljivih potreba za snom njihove djece. San utječe na rast djece, pokazali su rezultati istraživanja grupe američkih znanstvenika sa Sveučilišta Emory u Atlanti.

mama beba spavanje krevetić noć Možda te zanima... Ljubavno pismo bebi koja jednostavno neće spavati Beba

Tim znanstvenika na čelu s liječnicom Michelle Lampl otkrili su tu povezanost između broja sati sna novorođenčeta i njegovog rasta. Istraživanje u trajanju između četiri i 17 mjeseci obavljeno je na grupi djece koja su na njegovom početku bila stara oko 12 dana, prenijeli su francuski mediji. Primijećeno je da djeca više rastu ukoliko se povećava broj dužih perioda sna tokom dana. Točna priroda povezanosti sna i koštanog rasta, međutim, još nije utvrđena.

Lampl je istakla da se radi o rezultatima koji su korisni za roditelje, jer se mogu lako uznemiriti zbog promjenjive i nepredvidive prirode sna njihove djece. Mame i tate će na taj način lakše moći shvatiti da je neophodno da puste dijete da slijedi vlastiti ritam.

Koliko spavaju vaše bebe?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.