Beba Razvoj u 1. godini 16. travnja 2017.

10 zanimljivih stvari o bebama koje niste znali

beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jeste li znali da se u svijetu svakih osam sekundi rodi jedna beba? I da je već u desetom tjednu trudnoće moguće procijeniti hoće li vaša prinova biti dešnjak ili ljevak

1. Muškarci su brži i spretniji od žena u mijenjanju pelena: tate ovaj posao obave za minutu i pol, dok ženama treba tri minute. Ova pojava objašnjava se time što mame maze i ljube bebu dok je presvlače, a tate ne gube vrijeme na takve aktivnosti.

video tata Možda te zanima... Tata protiv četvero djece: je li pobijedio mamu? Roditelji

2. Prosječna težina novorođenčeta iznosi 3.300 g. U prva tri mjeseca života, težina bebine glave iznosi četvrtinu njezine ukupne težine.

3. Bebe čije su majke bar jednom tjedno tijekom trudnoće konzumirale ribu imaju veći IQ od beba čije majke nisu ljubitelji ove zdrave namirnice. Osim toga, zamijećeno je da bebe s većim IQ-om ranije progovore i imaju bogatiji rječnik.

4. Već u desetom tjednu trudnoće moguće je procijeniti hoće li vaša prinova biti desnoruka ili ljevoruka.

Možda te zanima... O čemu ovisi hoće li beba biti ljevak ili dešnjak? Trudnoća

5. Jedan od pet mališana uzrasta od 15 mjeseci može otvoriti bočicu sa sigurnosnim zatvaračem. Dakle, lijekove i kemikalije držite u zaključanom ormariću!

6. Zabluda je da sve novorođene bebe imaju plave oči. Ova boja očiju češća je od drugih, ali nije jedina.

beba plave oči Možda te zanima... rođenje Beba

7. Česta uporaba osvježivača zraka može izazvati probavne probleme kod vaše bebe.

8. Bebe se rađaju sa 300 kostiju u tijelu, dok odrasle osobe imaju 206. To je zbog toga što se kod beba mnoge sitnije kosti kasnije spajaju u jednu.

9. Bebe rođene u svibnju u prosjeku su za 200 g teže od onih rođenih u nekom drugom mjesecu.

beba mama majka Možda te zanima... Ljetne bebe imaju manje alergija, zimske bolji vid Beba

10. Bebe čijim je prvim koracima prethodio dug period puzanja imaju bolje predispozicije za bavljenje sportom od onih koje nisu puzale.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.