Beba Oprema za novorođenče 03. travnja 2017.

Mikroedra: Oprema za trudnice i novorođenčad

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditeljima male djece, naročito kada je riječ o prvom djetetu, nudi se toliko savjeta, proizvoda i tehnika, da često nisu sigurni što je njihovom djetetu potrebno i korisno, a što je nepotrebni trošak ili čak štetno za njihovu bebu

Prije nego što krenete u kupovinu, napravite popis stvari koje vam trebaju odmah po bebinu rođenju. Donosimo vam stvari koje svakako trebate imati prije nego što krenete u rodilište.

Ergobaby vreće za spavanje i dekice za zamatanje za mirniji i duži san Vaše bebe

Tehnika swaddlinga kod nas nije dovoljno poznata, no to ne znači da ne nudi čitav niz dobrobiti za novorođenčad i njihove roditelje. Dug i kvalitetan san neizmjerno je važan za psihofizički razvoj novorođenčadi, ali i za normalno funkcioniranje njihovih roditelja. Dobro to znaju i u Mikroedri, pa predstavljaju Ergobaby vreće za spavanje i dekice za zamatanje koje će pružiti miran i opušten san svakoj obitelji s malom bebom. Ergobaby vreća za spavanje ima nekoliko čarobnih osobina- proreze za pojaseve dječjih kolica i sjedalica, raste s djetetom, a uz pomoć rukavića pretvara se u dekicu za povijanje.

Ergobaby 360 Cool Air - od novorođenčeta do vrtićanca

Nošenje djece jedna je od najprirodnijih roditeljskih potreba. U svijetu ono postaje sve popularnije zbog brojnih pozitivnih utjecaja na kognitivno i emocionalno zdravlje djece, na povezanost s roditeljima, te na dinamičnost obitelji. Često se susrećemo s komentarima da nosiljke nisu prikladne za korištenje u toplijim razdobljima zbog materijala koji uzrokuju znojenje djeteta. Nosiljka koju preporučujemo upravo za to razdoblje jest Ergobaby 360 Cool Air koja se ističe po svojoj posebnoj izradi - 3D  Air Mesh tkanini koja u ljetnim mjesecima omogućuje prozračnost roditeljima i djetetu. Ergobaby je najpoznatiji svjetski proizvođač mekih strukturiranih nosiljki koje objedinjuju prednosti  mekih  nosiljki  kao što su marame i praktičnosti strukturiranih nosiljki koje se jednostavno kopčaju plastičnim kopčama. Ergobaby je ujedno i najraznovrsnija nosiljka na tržištu: može se nositi sprijeda, straga i bočno. Predviđena je za nošenje djece od 0 do vrtićke dobi (15, 18 ili 20 kg). Ergonomski dizajn Ergobaby nosiljki podržava prirodni položaj za razvoj djetetovih kukova, zdjelice i kralježnice. Nošenje je praktično i jednostavno. Ne morate uokolo vući kolica, autosjedalicu, košaru, boriti se s preuskim pločnikom, gužvom, pokretnim stepenicama u trgovini ili pak biciklistima koji voze posvuda osim po označenoj stazi! U tramvaju ili autobusu ne zauzimate mjesta za četvero ljudi, možete ići u šetnju i kada kiši i imati samo kišobran u rukama, prošetati i psa i bebu bez po’ muke, maziti se sa svojim blizankama dok npr. pazite da ručak ne zagori, ili nosite jednog blizanca dok drugome mijenjate pelenu.

BeSafe: jedan pojas, dva života 

Pored zdravlja, u trudnoći važnu ulogu igra i sigurnost. Vožnja automobilom za mnoge trudnice predstavlja nelagodu i neudobnost, primarno zbog vezanja sigurnosnim pojasom. Zbog toga ili straha da bi povrijedile bebu, često se odlučuju ne vezati. Međutim, upravo vezanje sigurnosnim pojasom može spasiti život majke i nerođenog djeteta. BeSafe, vodeći proizvođač autosjedalica u Skandinaviji, preporučuje tijekom vožnje korištenje BeSafe pojasa za trudnice koji drži automobilski pojas u pravilnom položaju, ispod trbuha. Pravilno vezanje sigurnosnim pojasom spasit će dva života, a udobnost BeSafe pojasa učinit će majci vožnju privlačnijom.  

Kada beba izađe iz rodilišta neka njezina prva vožnja bude u autosjedalici iz programa BeSafe koji je vodeći europski proizvođač autosjedalica te ujedno i jedan od rijetkih proizvođača koji aktivno informira javnost o važnosti korištenja dječjih autosjedalica te provodi edukacije stručnih osoba (policije, predstavnika udruga, prodajnog osoblja i sl.). Najznačajnija prednost koju ovaj proizvođač donosi na tržište su autosjedalice u kojima se djeca mogu voziti u smjeru suprotnom od smjera vožnje do četvrte ili čak pete godine života što je doslovno pet puta sigurnije od gledanja prema naprijed. BeSafe autosjedalice redovito postižu izvrsne rezultate na testovima (ADAC, Stiftung Warentest, OAMTC, TCS) u svim kategorijama te se po kvaliteti i sigurnosti svrstavaju među vodeće autosjedalice u svijetu. Odaberite novu boju Sea Green Melange iz linije BeSafe iZi Modular. Posebnost Modular koncepta je da se na istu ISOfix bazu postavlja sjedalica za bebu i za veće dijete. Obje autosjedalice Modular koncepta, odobrene su sukladno zahtjevnoj i-size regulativi. Sustav se koristi otprilike do četvrte godine, a sjedalica za veću djecu se jednostavno pomoću ISOfix baze postavlja u suprotni smjer ili u smjer vožnje, pružajući savršenu udobnost i sigurnost na putovanju.

iCandy Peach Moonlight - Britanska izrada bez granica  

Jedna od ključnih stvari po kojima se dječja kolica iCandy ističu je upotreba aeronautičke tehnologije. Najprodavaniji model iCandy branda, iCandy Peach 2016, dizajnirana su tako da omogućuju bolju interakciju i razvoj između roditelja i mališana. iCandy Peach dječja kolica mogu služiti kao visoki stolac koji se može koristiti vani u restoranima, kafićima, pa čak i kod kuće, ako je sjedalica usmjerena od roditelja. Nije samo izgled taj koji čini Peach kolica toliko popularnim. Model kolica predstavljen na Danima beba, djece i trudnica je iCandy Peach Moonlight u trendi boji inspiriranoj mjesečevom svjetlošću

 | Author: Promo Foto: Promo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.