Beba Igre za bebe 17. listopada 2013.

Oprema za bebe i igračke nove generacije

sajam
Foto: Koelnmesse
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Što je novo u svijetu igračaka i dječje opreme otkrivaju nam Sunčana Jozić Lučić i Martina Marin, suvlasnice trgovine Bebuška & Gugabaga, koje su u rujnu posjetile jedan od najvećih sajmova dječje opreme u svijetu, Kind und Jugend trade show u Koelnu

sajam | Author: Koelnmesse Foto: Koelnmesse

Najbolje iz cijelog svijeta

Od 19. do 22. rujna u Kolnu je održan jedan od najvećih sajmova dječje opreme i igračaka u svijetu, Kind und Jugend trade show.  Svoje proizvode i inovacije s područja dječjeg namještaja, autosjedalica, kolica, dječje odjeće i igračaka predstavilo je više od tisuću izlagača iz 45 zemalja.

O popularnosti sajma govori i podatak o 20 tisuća posjetitelja iz 110 zemalja svijeta, a posjetile su ga i Zagrepčanke Sunčana Jozić Lučić i Martina Marin, suvlasnice trgovine dječje opreme i igračaka Bebuška & Gugabaga, te za nas izdovojile najzanimljivije novitete.

doručak | Author: Koelnmesse Foto: Koelnmesse

Set za doručak i igru

Svi smo se mi kao roditelji nemalo puta susreli sa situacijom kada naše dijete ne želi ni sjesti za stol a kamoli otvoriti usta, pa evo zanimljivog proizvoda koji je doskočio tom problemu.

Drvena pruga sa nastavkom za tanjur i čašu pokazat će malenima da doručak može biti i jako zanimljiva igra. Budući je pruga kompatibilna sa setovima željeznica koje su dostupne i u hrvatskim trgovinama, objed će uz ovaj set postati veliko zabavno putovanje.

kolica | Author: Koelnmesse Foto: Koelnmesse

Najzelenija kolica na planeti

Ono čega zasigurno ima najviše na sajmu su dječja kolica. Tražite li klasiku, nešto moderno, totalno drugačije ili vas zanima samo funkcionalnost sigurno ćete naći nešto za sebe.

Proizvođači dječje opreme okreću se najnovijem trendu pa u svojoj proizvodnji sve više koriste reciklirane materijale. Jedan od proizvoda koji je izazvao veliko zanimanje na sajmu i osvojio nagradu za najbolju inovaciju sajma u svojoj kategoriji su i ova potpuno reciklirana kolica. Sastoje se od samo četiri materijala i ne sadrže vijke i matice, te se na taj način mogu vrlo lako ponovo reciklirati. Čvrsta konstrukcija izrađena je od reciklirane polypropilena, a sjedalo od reciklirane PET ambalaže. Iako su ovo najzelenija kolica na planeti, izdržljiva, praktična i udobna, radi svih tih kvaliteta neće patiti ni vaš stil, jer možete birati između čak 64 kombinacije boja.

soba | Author: Koelnmesse Foto: Koelnmesse

Sve za dječju sobu

Koji model krevetića izabrati: futuristički, minimalistički, asimetričan, zakrivljenih ili ravnih linija, sa swarovski kristalima ili pak sa čipkanim baldahinom? 

Mogućnosti je puno, a osim krevetića tu su i stolci za hranjenje, ormarići za presvlačenje, police za pospremanje igračaka; uglavnom sav namještaj za dječju sobu, uključujući i sve detalje koji vam mogu zatrebati za njezino ukrašavanje.

igračke | Author: Kidkraft Foto: Kidkraft

Igračke za vježbanje stvarnog života

Što bi bio dječji sajam bez lutaka! Jedan od najpoznatijih i najstarijih proizvođača lutaka Kathe Kruse nudi najbolje za svačiji ukus; od lutaka za koje je izrađena cijela linija odjeće te ih možete prasvlačiti u prekrasne haljinice, vestice, pa čak i gumene čizmice, do Waldorfske pa i kolekcionarske linije lutaka

Zanimljive su uvijek i igračke koje imitiraju predmete iz kućanstva i omogućuju djeci pripremu za stvarni život.

dječja soba | Author: Koelnmesse Foto: Koelnmesse

Svijet iz dječje perspektive

Ovogodišnji novitet na sajmu je i poseban izlagački prostor nazvan "kidsroomZOOM!" te dizajn park. 

U ovom izdvojenenom izložbenom prostoru predstavljeni su proizvodi internacionalnih dizajnera, umjetnika, proizvođača i kuratora čiji je cilj stvarati proizvode iz dječje perspektive

sajam | Author: Koelnmesse Foto: Koelnmesse

Sigurnije autosjedalice

Maxi-Cosi, vodeći europski brend dječjih kolica i autosjedalica osvojio je na ovom sajmu prestižnu nagradu za inovaciju sa svojom auto sjedalicom 2Way Pearl koja je u skladu s i-Size regulativom.

I-Size je nova europska sigurnosna regulativa koja je na snazi od srpnja 2013. godine. Odnosi se na dodatnu sigurnost na nekoliko načina (bolja zaštita vrata i glave, poboljšana sigurnost u slučaju sudara), a najznačajniji je onaj koji propisuje da autosjedalica mora biti okrenuta u suprotnom smjeru od vožnje za djecu starosti do 15 mjeseci (umjesto 9-12 mjeseci kako je određivala starija EU regulativa).

Auto sjedalice Maxi-Cosi i Bébé Confort napravljene u skladu s ovom novom regulativom očekuju se na policama prodavača tijekom listopada.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.