Beba Dojenje 27. lipnja 2020.

Stvarno i bez cenzure: Fotografija dojenja na naslovnici magazina

Foto: Instagram/todaysparent
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Predivan i intiman trenutak između majke i djeteta itekako je zaslužio naslovnicu časopisa, jer majke koje doje u javnosti i dalje doživljavaju negativne komentare okoline kako bi se trebale pokriti ili udaljiti s javnog mjesta

Kanadski magazin Today's Parent za svoje srpanjsko izdanje za naslovnicu je odabrao možda najmlađi model ikad - novorođenog dječačića kojeg doji njegova mama Siarre Massey. Maleni Archer snimljen je samo nekoliko trenutaka nakon što se rodio!

Fotografiju je snimila američka fotografkinja porođaja Hannah Spencer koja svoje radove opisuje kao vrlo realne slike poroda, a ova fotografija nastala je prije godinu dana, nakon što je Siarre rodila svoje treće dijete.

"Ova fotografija snažno govori priču o predivnom, emotivnom trenutku kad se tvoja beba primi za tvoje grudi po prvi puta. Sviđa mi se što majčina lijeva ruka štiti bebu, naboranu bebinu kožu i malecku guzičicu (kako ne bi?). Sviđa mi se i što fotografija slavi predivnu crnoputu majku i njeno dijete", rekla je glavna urednica Kim Shiffman o ovoj realnoj i vrlo intimnoj fotografiji.

Možda je čudno što je ovaj predivan i presladak trenutak na naslovnici magazina toliko velika stvar u 2020. godini, ali ipak on to i je. Već smo više puta pisali o reakcijama okoline na dojenje u javnosti i komentarima koje su mnoge majke doživjele, od molbe da se pokriju ili udalje na neko skriveno mjesto, npr. u WC, a nedavno smo na Facebooku pitali naše čitateljice jesu li dojile u javnosti i kakva su njihova iskustva.

"Dojila sam gdje je trebalo. U busu, tramvaju, parku, na stanici, u avionu, dok sam pila kavu u bircu. Ali trend s naslikavanjem dok beba cica nikad neću shvatiti", napisala je mama Petra.

"Jedna sam od tih dojilja i drago mi je dojim bebu 19 mjeseci još uvijek na zahtjev i gdje god ona to poželi! Ne zanimaju me mišljenja onih koji to ne podržavaju, a nemaju što ni gledati, neka svatko ide svojim putem.I prvo neka odgoje sebe da ne jedu šetajući ulicama, sjede u restoranima jer to je tek ružno i tanjur svi imamo u kući, a još ljepše odrasle osobe mogu trpjeti glad, mala djeca i bebe ne!", napisala je mama Branka.

"Da, u javnosti (dnevnih podoja je bilo visš u javnosti nego doma), znači na poslu, u dvorani, kabinetu, plaži, restoranu, ranču... gdje god sam bila ja, bila je i ona, na dočeku Vatrenih, parku, sastancima... jedino nije bila u predavaoni sa mnom, ali bila je u kabinetu 3 m od mene. Nikada nikakvih problema nisam imala. Dapače, samo pozitivnih komentara kako je lijepo vidjeti ženu da doji, a ne da gura bočicu, da je dijete uz mamu i tatu, a ne s xyi slično", napisala je mama Ana.

"Ja sam svoje dijete dojila 2 godine i kad bi bili vani , otišla bi do auta ili s maramom i sl. ovo mi je osobno grozno, da ne kažem "preserans" i to prenemaganje s dojenjem, postoji i mjesto i vrijeme, a mame koje ne doje nisu ništa manje, ni gore mame od nas koje smo dojile", napisala je mama Dijana.

"Meni dojenje u javnosti nije pristojno. Postoje marame i razna mjesta gdje se možeš maknuti i dati djetetu da jede.
EDIT: Nije stvar dojenje,nego načinu na koji to radiš u javnost
i", kaže mama Zorana.

Možda te zanima... Trebala bi se pokriti! Nije li prevelik? Prekrasne fotke mama s komentarima okoline o dojenju Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.