Beba Dojenje 31. srpnja 2019.

Posramili mamu koja pije vino dok hrani bebu

Foto: Instagram/snooki
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Voljeli bismo reći da smo iznenađeni, ali iskreno, čini se da mame ne mogu ništa učiniti, a da ne postanu žrtve

Nicole "Snooki" Polizzi nedavno je na Instagramu podijelila fotografiju na kojoj hrani svoju osam tjedana staru bebu na bočicu i istovremeno pije čašu crnog vina. I kao što je bilo i za očekivati, dobila je lavinu komentara. 

31-godišnja "Snooki" uživala je u vlastitoj boci i glavom pridržavala bebinu bočicu i pokazala kako može raditi više stvari u isto vrijeme. "Ne misliš da ne bi trebala piti alkohol dok hraniš bebu", napisala na njen posta "Kako izgleda život s dvoje djece i novorođenčetom? OVAKO!"

Možda te zanima... 10 slavnih mama koje su posramljene zbog smiješnih razloga Roditelji

Voljeli bismo reći da smo iznenađeni, ali iskreno, čini se da mame ne mogu ništa učiniti, a da ne postanu žrtve. Dobre vijesti? Snooki je uspjela obraniti sebe, ali i sve iscrpljene, umorom preplavljene mame koje samo žele čašu vina na kraju dana. "Nisi mama. Dopuštam sebi da popijem nekoliko čaša jednom tjedno da budem zdrava s troje djece. Radim ono što je potrebno da očistim mlijeko za svoje dijete", odgovorila je Snooki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“What’s mom life like with 2 kids and a newborn?” THIS. #MomJuice #ImAGoodMomISwear

A post shared by Nicole "Snooki" Polizzi (@snooki) on

Srećom, većina komentatora izražava potporu ovoj mami. "Došla sam vidjeti sve glupe komentare mama! Mama sam 4 dječaka i trenutno pijem vino iz šalice "Psići u ophodnji", napisala je jedna.

"To je tako neugodno kada ljudi žele komentirati, a nemaju djecu", dodala je druga.

I dok se Snooki nižu negativni komentari, ona ovdje zapravo ne radi ništa loše. Istraživanja pokazuju da je u redu povremeno popiti dok dojite. Ne zaboravimo da Snooki na fotografiji čak i ne doji, nego hrani bebu bočicom - nitko ne bi trebao pretpostaviti da mama doji samo zato što ima novo dijete.

vino Možda te zanima... Dobra vijest za mame koje doje Beba

Međutim, dok mame vode svoje rasprave, pedijatri i drugi stručnjaci ovog polja daju svoje savjete.

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti navodi kako je "izbjegavanje alkohola najsigurnija opcija za majke dojilje. Ipak, nije poznato da umjerena konzumacija alkohola, do jednoga pića na dan, šteti dojenčetu." Osim toga, Centar dodaje kako je razina alkohola u majčinom mlijeku najviša 30 do 60 minuta nakon što se alkoholno piće konzumiralo.

Nedavna studija koju je objavilo Američko društvo pedijatara dokazala je da redovita konzumacija alkohola tijekom dojenja negativno utječe na djecu pa su preporučili majkama dojiljama da se suzdržavaju od njegova uzimanja barem dva sata prije dojenja.

I međunarodna organizacija La Leche League slaže se da dojilje smiju popiti čašu alkoholnog pića s vremena na vrijeme. "Racionalna konzumacija alkohola ne treba se zabranjivati jer jako malo alkohola završi u mlijeku. Dakle majka može popiti malo alkohola i nastaviti dojiti kao što to i inače čini", rekao je doktor Jack Newman iz organizacije.

Možda te zanima... Trudnice piju alkohol i puše u tajnosti jer ne žele osuđivanje Trudnoća

Takvim se objašnjenjima pridružuju i brojni drugi stručnjaci. Dok se nikako ne preporučuje dojenje i opijanje, čaša vina, čini se, ipak ne može škoditi. Osim toga, pedijatar Carlos Gonzales ističe da čak i uz tri čaše dnevno koje majka popije, dojenje je i dalje bolji izbor nego hranjenje djeteta na bočicu. 
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.