Beba Dojenje 02. lipnja 2022.

Pokazala kako grudi izgledaju prije i poslije izdojene litre mlijeka

Foto: Guliver ; Izdajanje mlijeka
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Fotografija grudi prije i poslije izdajanja izazvala je lavinu reakcija!

Dva do šest dana nakon poroda većina žena osjeti da su im dojke gotovo preko noći postale teške, veće, osjetno punije, napetije i osjetljivije na dodir. To je normalno stanje koje se događa uslijed dotjecanja velike količine krvi i limfe u dojku i povećanog stvaranja i nakupljanja mlijeka u dojci.

Ako majka neredovito doji i/ili beba nedovoljno učinkovito prazni dojku u prvim danima nakon poroda, normalna fiziološka punoća dojki može prerasti najprije u neki oblik prepunjenosti dojki, a zatim dovesti i do zastoja mlijeka, te posljedično i do upale - mastitisa.

Upala dojke (mastitis) Možda te zanima... Mastitis: Kako izgleda upala dojke, koji su simptomi i kako se liječi? Beba

Mama Chi-Chi LaFlare objavila je fotografiju koja pokazuje kako izdajanje majčinog mlijeka utječe na veličinu grudi. Slika lijevo prikazuje njene grudi pune mlijeka prije izdajanja, a slika desno grudi nakon što je izdojila litru mlijeka!

Ova mama je velika pobornica dojenja i dijeljenja mlijeka s mamama koje nemaju dovoljno mlijeka, a za sebe kaže da je prirodno talentirana za proizvodnju mlijeka. Na Instagramu daje podršku mamama koje doje i izdajaju. 

Možda te zanima... Isključivo izdajanje - opcija o kojoj se rijetko govori Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.