Beba Dojenje 23. lipnja 2023.

Makarska dobila prve klupe za dojenje: 'Želimo poticati na javno dojenje'

Foto: Grad Makarska
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Cilj nam je pomoći rušenju predrasuda vezanih za javno dojenje"

Grad Makarska postavio je prve klupe za dojenje sa ciljem senzibilizacije i informiranja majki o promicanju dojenja kao najzdravijeg i najprirodnijeg oblika prehrane djece novorođenačke i dojenačke dobi. 

"Cilj nam je pomoći rušenju predrasuda vezanih za javno dojenje. Želimo da se svi roditelji i djeca u Makarskoj osjećaju opušteno, sretno i sito, gdje god se nalazili", poručio je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović, piše Makarska-danas.

Klupe su postavljene u neposrednoj blizini glavne gradske plaže i dječjeg igrališta gdje je tijekom ljeta najveća frekvencija obitelji sa malom djecom.

Možda te zanima... Ovo je viralna poruku mame koju su ljudi s gađenjem gledali jer je dojila u javnosti Beba

Ove simpatične inovativne klupe hrvatskog dizajna ne izoliraju dojilje i bebe, već pružaju udobnost i mir, uz potrebnu dozu diskrecije, a grad čine ugodnijim mjestom za život i boravak. Opremljene su i postoljem za prematanje beba, kao i praktičnim utorima za objesiti torbe.

"Ne nose se sve dojilje jednako sa stresom koji im znatiželjni pogledi mogu prouzročiti zbog čega se često suzdržavaju od javnog dojenja. Naš je cilj da se svi roditelji i djeca u Makarskoj osjećaju opušteno, sretno i sito, gdje god se nalazili. Postavljanjem ovih klupa želimo potaknuti i one koji sa zadrškom gledaju na javno dojenje, da se opuste i uživaju u najprirodnijem činu hranjenja svojih mališana", poručuju iz Grada Makarske.

Možda te zanima... Mamina poruka svima koji ne podržavaju dojenje u javnosti Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.