Roditelji 09. veljače 2023.

Ashley Graham prestaje dojiti blizance: Nitko ne treba govoriti drugima kako treba hraniti dijete

Foto: Instagram, @ashleygraham
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Odluka da dojimo ili prestanemo dojiti svoje dijete je isključivo na nama, mamama. Osim što je to naše dijete, to je i naše tijelo, pa nema potrebe obazirati se na komentare drugih. Tako je napravila i Ashley Graham.

Ashley Graham, mama troje djece i poznati plus size model, odlučila je da će prestati dojiti svoje sinove blizance koje je rodila prošle godine. Tu je odluku objavila u The Daily Showu, u intervjuu s Chelsea Handler.

Tijekom tog je razgovora Ashley izjavila šaljivo da ima osjećaj kao da „hrani naciju“ te pojasnila da je oduvijek smatrala da je dojenje jedini „pravi“ način prehrane djeteta. Tada se osvrnula na činjenicu da je važna stavka to što postoje brojni ljudi koji će se osjetiti pozvanima mami govoriti kako treba hraniti svoje dijete.

Možda te zanima... Mama sasvim iskreno: Dojenje ponekad nije najbolja opcija ni za mamu ni bebu! Beba

Svog prvog sina, Issaca, koji sad ima tri godine, Ashley je dojila sve dok blizanci, Malachi i Roman, nisu napunili pet mjeseci.

„S prvim djetetom sam mislila da je dojenje jedini pravi način, da mogu samo dojiti. Ali onda sam rodila blizance i rekla sebi 'Neću to raditi! Ovdje i ovako ne funkcionira! Obojica želite obje? To je puno posla!'“ izjavila je Ashley, sigurna u svoju odluku.

Manekenka je, inače, bila prilično iskrena i otvorena o realnosti majčinstva, te je često dijelila fotografije svojih tandemskih dojenja na Instagramu, ali i drugih stvari vezanih uz majčinstvo.

"Ne postoji nijedna stvar za koju bih željela da ostane u mraku, posebno kada je riječ o tome kako se tijelo mijenja kad ste trudni i o strijama, a zatim o opuštenoj koži i adaptiranom mlijeku, dojenju", rekla je.

Manekenka je blizance prebacila na formulu, najbolju koju je mogla pronaći, i kaže da su "tako snažni i tako sretni".

Ashley Graham istaknula je u intervjuu također da mame, osim u dojenju, općenito zaslužuju „više milosti“, te da nitko ne treba govoriti drugima kako bi trebalo hraniti dijete. Za kraj se našalila kako su je trudnoća i dojenje u potpunosti iscrpili.

"Tijelo ti se napuni hranjivim tvarima, a onda ih beba isisava iz tebe. Dobiješ akne. Težinu ne gubiš, a grudi ti se opuste i padnu dolje kad završiš. Imam dva grudnjaka trenutno. U redu je", šaljivo je zaključila Ashley.

Možda te zanima... Duhovitim videom pokazala kako se grudi mijenjaju tijekom trudnoće i dojenja Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.