Beba Dojenje 29. ožujka 2017.

Divovska dojka na vrhu zgrade šalje snažnu poruku

Foto: Facebook / Adweek
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prošli tjedan bio je Majčin dan u Velikoj Britaniji, a oni koji su imali priliku proštetati Londonom, mogli su vidjeti divovsku dojku s vrlo istaknutom bradavicom na vrhu jedne zgrade

Nije bila tamo samo zato da izazove šok i strahopoštovanje. Bila je tu da bi istaknula nešto vrlo važno. „Teško je za povjerovati da se u 2017. godini, majke još uvijek osjećaju osuđivano i promatrano prilikom hranjenja u javnosti, bilo da hrane bebu bočicom ili dojkom”, objasnio je post na blogu Mother London.

dojenje u javnosti Možda te zanima... Društveni eksperiment: reakcije ljudi na dojenje u javnosti Beba

dojenje Možda te zanima... Dojenje u javnosti ne smije biti tabu Beba

"Ovaj projekt slavi pravo svake žene na to da odluči kako i gdje će hraniti svoju djecu bez osjećaja krivnje ili neugode zbog svojih roditeljskih izbora”, ističu na blogu.

Da je nešto toliko prirodno poput hranjenja djeteta stresno za žene u 2017. godini je apsurdno. Zašto bi bilo tko brinuo o tome kako žena hrani svoje dijete? No, društveni pritisci su vrlo stvarni i teško je ignorirati poglede i uvredljive komentare. Možda dojka na napuhavanje usred Londona može pomoći potaknuti razgovor o stigmama hranjenja.

dorotea picek Možda te zanima... 'Mame se ne bi trebale sramiti dojiti u javnosti' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.