Beba Dohrana 15. listopada 2024.

Mamina mala BLW kuharica ima novo izdanje, koje krije još više tajni i trikova za bebine slasne obroke

Foto: Privatna arhiva
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Mamina mala BLW kuharica' je kuharica koja pomaže roditeljima i štedi njihovo dragocjeno vrijeme u potrazi za brzim, jednostavnim i ukusnim receptima u kojima će bebe i djeca uživati i, što je najvažnije, biti zdravo nahranjena.

„Mamina mala BLW kuharica“ nije samo zbirka recepata, to je vodič koji roditeljima nudi novi pristup u odgoju i prehrani djece. Samo sedam mjeseci nakon objavljivanja prvog izdanja i 1000+ prodanih primjeraka knjige, izlazi drugo dopunjeno izdanje Mamine male BLW kuharice. 

"Drugo izdanje Mamine male BLW kuharice prošireno je sadržajem svih recepata te posebnim sadržajem koji popisuje 68 namirnica i upućuje na objašnjenja kako ih ponuditi i prilagoditi dobi djeteta. U teorijskom dijelu dodan je dio pod naslovom Podjela odgovornosti u kojem se govori o odgovornosti roditelja i odgovornosti djeteta za vrijeme dohrane. Dodane su i Mamine male tajne u kojima otkrivam na koje se načine jaje može zamijeniti drugom namirnicom kako bi recept bio prikladan i za dohranu djece alergične na jaja. Također otkrivam i točan omjer palente i vode, što je vrlo važno kako bi se ohlađena palenta mogla narezati na željene oblike i takva ponuditi bebi odnosno prilagoditi njezinoj dobi. Na samom kraju knjige dodano je kazalo", otkrila je autorica kuharice Emina Grčić. 

Jako korisna kuharica

U ovoj kuharici pronaći češ 100 recepata i opis načina dohrane beba prema BLW metodi ("Baby-led weaning") i temeljne informacije koje omogućuju da dohrana proteče sigurno, opušteno i u dobrom raspoloženju.

Hrana za mozak Možda te zanima... Najvažnija hrana za razvoj bebinog mozga, prema pedijatrima Beba

Knjiga „Mamina mala BLW kuharica“ sastoji se od četiri dijela.

"Prvi je dio teorijski i sadrži opis načina dohrane beba prema BLW metodi („Baby-led weaning“) i daje temeljne informacije koje omogućuju da dohrana proteče sigurno, opušteno i u dobrom raspoloženju. Preostala su tri dijela recepti, prijedlog cjelokupnog obroka te prijedlog uvođenja pojedinih namirnica u prehranu ovisno o dobi djeteta. Recepti su osmišljeni tako da ih bebi možete ponuditi od početka do kraja dohrane, ali i kasnije. Neka jela iz ove kuharice nisu samostalna, već služe kao nadopuna ili prilog drugim jelima. Stoga svaki recept sadrži i prijedlog odnosno inspiraciju za pripremu cjelovitog obroka", objašnjava Emina.

U ovoj kuharici pronaći ćeš i:

  • predgovore certificiranih nutricionističkih savjetnica te osvrt savjetnice za dohranu
  • kako je krenula naša priča s BLW
  • što je to "Baby-led weaning" i osnovne informacije o ovom načinu dohrane
  • kako započeti s davanjem čvrste hrane djetetu
  • kako postupno smanjivati broj mliječnih obroka
  • što je potrebno za početak dohrane
  • veličina i tekstura hrane prilagođena bebinoj dobi
  • o važnosti željeza u dohrani
  • koju hranu prvu ponuditi bebi
  • osnovne informacije i uputstva kojih se treba držati tijekom dohrane.

Kome je namijenjena ova kuharica?

"Ovu kuharicu sam radila prvenstveno za mame koje su kao ja, mame koje žele dati i daju sve od sebe i žele nuditi bebi namirnice koje podržavaju njen zdrav razvoj, ali nemaju vremena tražiti recepte", ispričala je Emina te dodala: "Ovo je kuharica sa 100 recepata i isto toliko inspiracija za bebine obroke od 6 mjeseci starosti, a koji su prigodni i za stariju djecu. Recepti u kojima može uživati cijela obitelj!".

Knjigu „Mamina mala BLW kuharica“ možete kupiti u direktnoj prodaji putem ovog linka

Drugo izdanje kuharice nakon što je rasprodano u knjižarama sada ponovo dostupno širom Hrvatske i to u knjižarama HOĆU KNJIGU.

Eminine recepte i rad vezan za BLW način dohrane možete pratiti i na Instagram profilu @blw.mama.lab koji je pravo vrelo inspiracije, na kojem ona nesebično dijeli ideje i recepte za obroke djece i beba.

Možda te zanima... Evo zašto bi trebala pustiti bebu da se sama hrani od početka dohrane Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.