Beba Dohrana 28. travnja 2017.

Koliko dugo smije stajati adaptirano mlijeko?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nutricionistica Mirna Trumbetaš odgovara zabrinutoj majci koliko dugo pripremljeni mliječni pripravak smije stajati na sobnoj temperaturi

Svoje dijete staro mjesec dana uz dojenje hranim i adaptiranim mlijekom, Nanom 1 optipro jer mu moje mlijeko nije dovoljno pa su mi to sugerirali u rodilištu. Mene zanima koliko adaptirano mlijeko može stajati na sobnoj temperaturi, tj. može li uopće stajati? U rodilištu su mi rekli da može stajati 4 sata, a na raznoraznim forumima čitam da ni slučajno ne smije stajati, eventualno 30 minuta. A što kad moja beba jednu bočicu papa po sat i pol, jer svaki čas traži da ga dignem da podrigne pa nastavi papati u miru, znači da naše adaptirano mlijeko stoji i po sat vremena na sobnoj temperaturi. Može li mu to naštetiti? Koliko ustvari može stajati? 

Adaptirano mlijeko može stajati neko kraće vrijeme, te ukoliko nema uputa proizvođača neka to bude striktno tijekom hranjenja. Svakako za svaki novi obrok pripremite svježe, a tijekom sat i pol koliko traje hranjenje vaše bebe je skroz u redu. Ono što možete napraviti je manja količina koju će dijete popiti u kraćem vremenu, pa je tako svježe i nemate brige oko ustajalosti.

beba jede Možda te zanima... Treba li hrana za bebe uvijek biti svježe pripremljena? Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.