Beba 18. veljače 2024.

5 stvari koje svi govore novim mamama i koje možeš slobodno ignorirati

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Novopečene mame susreću se sa mnogo mudrih savjeta okoline, prijatelja, obitelji, a najčešće smo izdvojili u nastavku...

Kad si trudna, ljudi vole komentirati tvoje tijelo i naravno davati različite savjete. Ali, tek kad rodiš očekuje te hrpa savjeta sa svih strana. "Isključivo doji!" "Ovdje ne možeš dojiti." "Zajedničko spavanje je najbolji način za ostvarivanje veze." "Zajedničko spavanje može biti opasno." "Oh, nikad ne bih mogla ostaviti svoje dijete kod bake." "Kada se planiraš vratiti na posao?"

Ovdje smo da presiječemo buku i kažemo ti da na ovakve i slične "mudrosti" možeš odmah klimnuti glavom, nasmiješiti se i zanemariti ih. Slobodno, naravno, ignoriraj i nas. Ti si mama. Ti najbolje znaš.

Možda te zanima... Pričat ću ti jednom dječače moj... Za sad je jedino važno da si ti s nama Roditelji

Samo nastavljaj pokušavati, mlijeko će doći! 

Jedan od najštetnijih mitova o majčinstvu jest da ono dolazi prirodno - zatrudnjeti, roditi, hraniti bebu. Mnoge mame padaju u dugotrajan očaj jer nisu mogle dojiti, posebno zbog pritiska okoline. Dobro je znati koje su prednosti dojenja. Također dobro je znati i da te dojenje ne definira kao majku.  

Spavaj kada beba spava

To bi značilo da spavaš svaka dva sata, zanimljivo! Sigurni smo da odrasla osoba ne može pratiti ritam bebe, stoga slobodno zanemari ovaj mudri savjet.

Pridruži se grupama novopečenih mama

Nemoj nas pogrešno shvatiti - sustavi podrške su sve. Ali, vrlo vjerojatno si već prezauzeta majčinskim obavezama, i grupe ti se mogu činiti kao gubitak vremena. Stoga, slušaj sebe i radi ono što ti u tom trenutku odgovara.  

Uživaj svaku minutu, sve tako brzo prođe! 

Ovaj dobronamjerni savjet uistinu je predivan. No, kada si u tjelesnom šoku nakon poroda, tuguješ zbog gubitka starog života, očajno si zaljubljena u novorođenče do te mjere da razvijaš različite strahove, neispavana si itd., uživanje možda i nije omiljena riječ koju želiš čuti!

Spremaj kašice za bebu - super je jednostavno! 

Odlazak na  tržnicu i odabir savršene zimske tikve, vađenje sjemena, usitnjavanje i prokuhavanje mesa, pripremanje kašice u novoj trodijelnoj miješalici na paru i naravno zamrzavanje obroka u mini plastičnim šalicama (očito bez BPA, kako bi to uopće mogli pitat ) lijep je način za provesti popodne. Šalimo se, naravno! Ako nemaš vremena, na tržištu danas ima puno ponuda organskih i sigurnih kašica koje su također odlična opcija kada si preumorna za kuhanje.

Možda te zanima... "Rekla sam svojoj kćeri da ju NE volim i zbog toga nisam loša majka!" Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.