Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 17. prosinca 2013.

Koliko bebi treba sati sna?

oblačenje dijete djevojčica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zanima me koliko bebi od 16 mjeseci vremenski treba dnevnog spavanja? Naime, moja curica dnevno spava u dvije ture. Prvi put kraće, oko sat vremena, od 10 do 11 sati i drugi put oko dva i pol do tri sata, od 14 do 17 sati. Zanima me je li to previše, odnosno ima li to utjecaja na noćno buđenje? Ide spavati oko 21 sat i budi se noću par puta, čak i do pet, traži prsa (dudu i bocu odbija od najranije dobi) i zaspi nazad. Doduše sad nam idu i zubi (gore 4., dolje 3.) pa je možda i od toga. Sve navedeno pitam jer me okolina "napada" da je razlog noćnog buđenja previše spavanja danju, ali osobno mislim da to nije točno, jer takav sistem spavanja imamo već dugo, beba si ga je sama odredila i nemamo problem s uspavljivanjem i sličnim problemima oko spavanja.

oblačenje dijete djevojčica | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Mislim da vaša beba odlično spava, ako se budi noću to bi zaista moglo i biti od zubića. Ako vama to ne smeta previše, mislim stavljanje na prsa, davanje dudice i slično te ako beba brzo zaspi, mislim da ništa ne trebate mijenjati.

Ukoliko ta noćna buđenja budu još učestalija te da se dijete teško uspava i vama poremeti ritam, pokušat ćete skratiti popodnevno spavanje ili je stavljajte kasnije na spavanje.

Koliko spava vaša beba? Napišite nam na forumu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.