Beba Razvoj u 1. godini 15. svibnja 2016.

Kojim redom izbijaju mliječni zubi?

beba zubi
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Moja curica ima nepunih pet mjeseci i prije dva dana izbio joj je prvi zubić i to dolje desno trojka. Je li to normalno?

Moja curica ima nepunih pet mjeseci i prije dva dana izbio joj je prvi zubić i to dolje desno trojka. Je li to normalno? Gdje god sam čitala, piše da prvo izbijaju sjekutići.

beba zubi | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Redoslijed nicanja mliječnih zubi u većini slučajeva ide po određenom redoslijedu, a to je da prvi niču središnji donji sjekutići, a nakon toga središnji gornji pa zatim redom. Ponekad se dogodi da se taj redoslijed preskoči nicanjem nekog drugog zubića.

Predviđeno vrijeme za nicanje mliječnog očnjaka (trojke) je otprilike s 18 mjeseci. Kod vašeg djeteta se radi o preranom nicanju ili vam se zbog položaja čini da se radi o trojci, a zapravo je nikla dvojka. U svakom slučaju u ovom trenutku ne morate se brinuti, ne možete ništa učiniti, već pričekati da niknu ostali zubići, redom kojim je to priroda odredila.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.