Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 04. travnja 2016.

Kako otkriti ima li vaše dijete neki talent?

dječak dijete plastelin
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedan od znakova da vaše dijete ima neki talent koji biste mu morali pomoći usavršiti je da ponekad izgleda nezainteresirano, a s druge strane je kreativno i dosta zahtjevno

Ponekad vam se čini da je naše dijete nezainteresirano, ali s druge strane, ono je kreativno i dosta zahtjevno. To je možda znak da vaše dijete ima neki talent koji biste mu morali pomoći usavršiti. 

Bilo bi dobro da dijete odvedete na testiranje, posebno ako mislite ili vidite da se vaše dijete cijelo vrijeme dosađuje. Možete ga odvesti kod psihologa u zdravstvenim ustanovama, vrtićima, školama ili privatno.

Kako otkriti i poticati talente svoga djeteta?

Ukoliko psiholog utvrdi, naravno, posebnim metodama, da je vaše dijete talentirano, na vama je da pronađete ustanovu za darovitu djecu i usmjerite ga u pravom smjeru. Na taj način vaše dijete će biti zadovoljno, neće se dosađivati, a možda jednom postane i poznata osoba. Nikada se ne zna što se krije iza tog malog bića.

Najčešće greške koje usporavaju razvoj dječje inteligencije

Znate li koji je najveći problem većine roditelja?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.