Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 22. studenoga 2016.

Kako je četverogodišnja djevojčica promijenila život usamljenom neznancu

djevojcica i starac
Foto: Facebook/Tara Wood
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Umrla mi je žena i dok nisam naletio na ovu zaigranu djevojčicu, mjesecima sam bio depresivan, sažalijevao sam sebe. Ona me je vratila u život", rekao je 82-godišnji udovac Dan

Sve je počelo onog dana kada je 4-godišnja Norah Wood iz SAD-a otišla s majkom u supermarket u nabavku kolača za svoj rođendan. U jednom redu je među policama ugledala vrlo tužnog starca i zastala. Mahnula mu je i rekla: "Bok stari čovječe. Danas je moj rođendan".

Doviknula je to 82-godišnjem Dan Petersonu koji je bio u dubokoj depresiji već pet mjeseci, otkako mu je umrla supruga. Iznenađeno je pogledao malo nasmijano lice i odgovorio: "Pa zdravo mlada damo, kako si danas?".

Osobine djece koja lako sklapaju prijateljstva

Pričali su nekoliko minuta, a majka od djevojčice kasnije je pričala kako je prizor bio vrlo sladak. Razgovarali su kao da se poznaju godinama. Na kraju je Norah poželjela slikati se s Danom.

"Fotografija? Sa mnom", upitao je iznenađeno.

"Pa da, za moj rođendan", dodala je malena. Pozirali su zajedno pa se na kraju zagrlili kao stari prijatelji koji se nisu vidjeli godinama.

Djeca koja grade prijateljstva odrastaju u sretne odrasle

Upoznali su se u kolovozu ove godine i od tada se redovito druže. Kada se ne susretnu u trgovini, posjećuju jedno drugo. Starac i djevojčica postali su najbolji prijatelji. Bio je kod njezine obitelji na večeri i družio se s njezinih šestero braće i sestra. Ona mu je promijenila život.

Otvorili su vrtić u staračkom domu i dogodilo se čudo

"Taj dan kad sam je upoznao bio je najbolji dan koji sam doživio nakon dugo vremena. Dok nisam naletio na ovu zaigranu djevojčicu, mjesecima sam bio depresivan, sažalijevao sam sam sebe i sve gledao pesimistično. Ona me je vratila u život, ponovo je u njega unijela svjetlo, osjećaj sreće", kaže Dan, a prenosi NZ Herald.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.