Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 17. svibnja 2024.

Kako izgraditi povjerenje između roditelja i djece?

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječja psihologinja, edukatorica za odgoj i mama, Jaimie Bloch, otkrila je sedam načina na koje i sama razvija poštovanje i povjerenje s djecom, a roditelji koji ih primjenjuju također mogu postići isti cilj.

Svaki dan se povezujemo s ljudima. Bilo da je to s našom djecom, prijateljima, obitelji ili kolegama s posla. Neki su odnosi dublji i povezaniji od drugih. Kada su odnosi koje imamo kod kuće s našom djecom izgrađeni na uzajamnom poštovanju i povjerenju, to ne samo da stvara snažne obiteljske veze, već i uvelike pomaže u samospoznaji djece i osjećaju pripadnosti.

Dječja psihologinja, edukatorica za odgoj i mama, Jaimie Bloch, na Instagramu je otkrila sedam načina na koje i sama razvija poštovanje i povjerenje s djecom, a roditelji koji ih primjenjuju također mogu postići isti cilj.

  • Davanje slobode djeci da isprobaju nove stvari.
  • Razgovor primjeren njihovoj dobi
  • Slušanje i pokazivanje interesa za ono što ih zanima.
  • Potvrđivanje i priznavanje njihovih emocija te suosjećanje s njima.
  • Komuniciranje i obrazlaganje donesenih odluka.
  • Davanje prostora za autonomnu, neovisnu i kreativnu igru.
  • Obiteljsko povezivanje kroz igru ​​koja je usmjerena prema njihovim interesa.

"Kada su odnosi koje imamo kod kuće s djecom izgrađeni na uzajamnom poštovanju i povjerenju, stvaraju se snažne obiteljske veze. Temelji pozitivnog odnosa roditelja i djece izgrađeni su na otvorenoj komunikaciji, aktivnom procesu rješavanja sukoba i potvrđivanju bezuvjetne ljubavi. Upamtite, nije važno koliko vaše dijete ima godina, s ovim navikama možete početi dok su u bilo kojoj dobi", zaključuje psihologinja.

Možda te zanima... 18 stvari koje sigurno želiš da tvoja djeca jednog dana kažu o tebi Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.