Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 06. prosinca 2021.

'Dadilja je moju djecu nazivala svojom - sada se moja djeca pitaju jesam li im ja prava mama'

Foto: Thinkstock ;Svatko želi najbolje za svoje dijete, pa tako odabir dadilje može predstavljati veliki problem. Jedna je majka odlučila podijeliti svoje negativno iskustvo s dadiljom.
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svatko želi najbolje za svoje dijete, pa tako odabir dadilje može predstavljati veliki problem. Jedna je majka odlučila podijeliti svoje negativno iskustvo s dadiljom.

Zabrinuta majka podijelila je teško iskustvo koje je doživjela sa svojom djecom, zbog dadilje. Naime, djeca joj ne vjeruju da im je baš ona prava mama. Do toga je došlo nakon što ih je dadilja otvoreno nazivala svojom djecom. Spomenuta dadilja djece bila je bakina prijateljica koja im je ponudila besplatno čuvanje djece. Majka dvoje djece prvotno je rekla da je odbila ponudu, no njezina je svekrva inzistirala. Priznala je i da je isprva “sve bilo savršeno”, a dadilja je poštivala sve unaprijed artikulirane dogovore. 

No, sve je palo u vodu kada ju je njezino najstarije dijete, koje je u trenutku incidenta imalo četiri godine, pitalo je li ona njezina "prava mama". "Bila sam zbunjena i pitala sam ju na što točno misli", napisala je mama u svojoj objavi. “Pa ispostavilo se da je prijateljica [moje svekrve] govorila mojoj djeci da su njezine bebe, a kad su se bunili govoreći da nisu, ona bi vikala na njih govoreći da sam ja samo njihov skrbnik, koji zarađuje novac. ”

Možda te zanima... Ovo je 6 ključnih pitanja koje trebaš postaviti potencijalnoj dadilji Vrtić

Čuvši to, zapanjena majka i njezin suprug "na licu mjesta" su dali otkaz dadilji i unajmili novu. Nažalost, zabrinuti roditelji su se našli u još jednoj bitci: unatoč tome što je čula priču, svekrva je bila bijesna što njezina prijateljica više nije dobrodošla u njihov dom.  Baka je objasnila da njezina prijateljica nema vlastite djece ni unučadi i da su joj djeca koju je čuvala, prirasla srca. Frustrirana mama tvrdila je da je baka postala neutješna, a ona i suprug su joj na kraju poklopili slušalicu. Da stvar bude još gora, roditeljima je kasnije te noći poslala fotografiju svoje prijateljice (bivše dadilje) koja plače zbog situacije.

Majka se u svojoj objavi zapitala je li otišla predaleko - i na njenu sreću, korisnici društvene mreže su podržali njezinu odluku. “Ona je preuzela vlasništvo nad vašom djecom i odlučila to skrivati ​​od vas na duže vrijeme”, napisala je jedna korisnica, dodajući da je “zlobno vikala” na djecu kada su progovorili o tome. “To nije žena koju želite u blizini svoje djece", napisala je druga.  Drugi korisnik je napisao da su postupci dadilje izuzetno opasni za djetetov razvoj; "Djeci trebaju sigurnost i pažnju svojih roditelja, a ako netko kaže da im nisi prava mama, to će ometati njihov emocionalni i mentalni razvoj".

Možda te zanima... 'Superdadilja' otkriva najčešće pogreške koje roditelji rade Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.