Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 14. veljače 2018.

ALOHA: trening za mozak, učenje vještina i zabavno druženje s vršnjacima

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeci je igra najvažniji dio života, a ujedno i važan način učenja. ALOHA program djeci omogućava stvaranje korisnih navika i postizanje boljieg akademskog uspjeha. A sve to kroz - igru

Program ALOHA Mental Arithmetic osmišljen je za djecu u dobi od 4 do 13 godina, u dvije inačice: za predškolsku dob - imena Tiny Tots, te za školarce - Kids. Potiče njihov intelektualni i emocionalni razvoj, i to na zabavan način. O ALOHA metodi učenja već smo prije pisali, a ove školske godine u ALOHA programu uvela se novost i inovacija u edukaciji: Mindfulness.

 | Author: promo Foto: promo

Mindfulness je znanstveno potvrđena metoda mentalnog treninga, odnosno vježbanja svjesne pažnje. Kao što su zdrav način života, hrana i kretanje važni za zdravlje našeg tijela, učenje je važno za razvijanje i povećavanje inteligencije koju obično zovemo IQ, tako je mindfulness briga za naš um, emocije i osjećajeemocionalna inteligencija ili EQ. Ovaj projekt provodi dr. sc. Branka Novosel, stručna voditeljica programa ALOHA Mental Arithmetic, certificirani Mindfulness trener po nekoliko metoda.

ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke:

 • računanje abakusom
 • mentalna aritmetika
 • didaktičke igre

Abakus je alat za računanje koji vuče podrijetlo od drevne Mezopotamije. Zovemo ga i praocem današnjih kompjutera, a u ALOHA metodi koristi se kao sredstvo za mentalnu aritmetiku, vizualizaciju i uravnotežen razvoj obje moždane polutke, odnosno za razvoj cjelokupnog kognitivnog i intelektualnog potencijala djece. No, u programu je abakus zapravo samo pomagalo pomoću kojeg dolazimo do našeg glavnog cilja – treninga za mozak. ALOHA označava Abacus Learning of Higher Arithmetic, a ove godine slavi 25. jubilej. Provodi se u preko 35 zemalja na 5 kontinenata, a u više od 4000 centara širom svijeta pohađa ga oko 5 milijuna djece. Glavna karakteristika ovog programa je njegov razigran i interaktivni karakter. Djeca uče i u isto se vrijeme zabavljaju, zahvaljujući didaktici i metodologiji u kojoj igre imaju važnu ulogu. Kroz igru i rad na abakusu treniraju fokus i koncentraciju te kratkoročno i dugoročno pamćenje. To im omogućuje  brže i efikasnije učenje, ne samo matematike, već svih školskih predmeta. 

Što se postiže ALOHA programom? 

Korištenjem jedinstvene metodologije koju je osmislio tim znanstvenika istraživača, ovaj program razvija vještine mentalne obrade podataka stimuliranjem obje moždane polutke, što kognitivne i intelektualne procese čini bržima i učinkovitijima u ovoj presudnoj dobi za razvoj dječjeg mozga.

 | Author: promo Foto: promo

Rezultati programa, dokazani znanstvenim istraživanjem, izuzetan su razvoj sljedećih područja: 

 • koncentracija i fokus
 • povećanje radne i dugotrajne memorije
 • brže učenje
 • izuzetne matematičke i analitičke vještine
 • vještine rješavanja problema 
 • vještine opažanja, slušanja i primjene naučenoga 
 • kreativnost i vizualizacija 
 • samopouzdanje i socijalne vještine
 • povećanje IQ-a (kvocijenta inteligencije) i EQ-a (kvocijenta emocionalne inteligencije)

ALOHA akademija uključuje tečajeve kroz 8 ili 10 stupnjeva 

 • Za djecu od 4 do 13 godina
 • Svaki stupanj traje 4 mjeseca, odnosno 28 sati po 60 minuta (35 školskih sati) 

Nastava za početne stupnjeve počinje dva puta godišnje, u listopadu i ožujku, a detaljnije o programu Aloha Mental Arithmetic možete saznati klikom na link

ALOHA akademija poziva sve roditelje na prezentacije programa kako bi saznali kako izgleda jedan tipični ALOHA sat i zašto se ovaj program zove “trening za mozak”. Kontaktirajte najbliži centar i raspitajte se o terminima prezentacija i radionica te upisima u program ALOHA Mental Arithmetic tijekom veljače.

Više o samoj metodi i programu pročitajte na službenoj stranici ili posjetite njihovu Facebook i YouTube stranicu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.