Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 10. listopada 2017.

ALOHA - trening za mozak na zabavan način

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

ALOHA je metoda učenja kojom se vježba pažnja i koncentracija, kreativno i logičko razmišljanje, a djeci pomaže da ostvare svoj pravi potencijal u ključnom periodu razvoja mozga

Jeste li znali da je za razvoj dječjeg mozga, koncentraciju i učenje, presudna pravilna stimulacija mozga u ranoj dobi i da se tada postavljaju temelji za budućnost? 

Djeci je igra najvažniji dio života, pa se kroz nju i najbolje uči. Ona je zabavan način približavanja gradiva djeci, što im kasnije omogućava bolji uspjeh i učinkovito svladavanje problema, budući da razvija intelektualne, kognitivne i socijalne sposobnosti.

 | Author: Promo Foto: Promo

Upravo zbog toga, ALOHA metoda djeci pomaže da ostvare svoj pravi potencijal u ključnom periodu razvoja mozga. Jedna od glavnih karakteristika ovog programa je njegov razigran i interaktivni karakter. Djeca uče i u isto se vrijeme zabavljaju, zahvaljujući didaktici i metodologiji u kojoj igre imaju važnu ulogu.

Što je ALOHA Mentalna aritmetika?

Osim što je riječ za havajski pozdrav, ALOHA je i kratica za 'abacus learning of higher arithmetic'. Glavni alat je drevna naprava koju ljudi koriste već tisućama godina, a zove se abakus ili abacus. Abakus je najstariji kompjutor i služi za izvođenje mnogih računskih operacija. Tip abakusa koji se koristi u programu je japanski ili soroban abakus. No, u programu je abakus zapravo samo pomagalo pomoću kojeg se dolazi do glavnog cilja – treninga za mozak.

Ovaj program intelektualnog i mentalnog razvoja osmišljen je za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način, i zato ga još nazivamo i "trening za mozak". ALOHA povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

 | Author: Promo Foto: Promo

ALOHA ne pomaže samo u računanju, već omogućava da iskoristimo veći dio svog mozga u svakom aspektu života! Kako djeci samo računanje ne bi dosadilo, tu su i edukativne, kreativne i didaktičke igre koje pomažu u razvoju različitih vještina. Zapravo se uz glavnu korist programa, građenje jače neuronske mreže, istovremeno radi i na jačanju mnogih drugih sposobnosti koje nam pomažu i koriste u svakodnevici. Na taj način djeci nikada nije dosadno, a svaki tjedan odrade svoj mentalni trening kroz igru te razvijaju dodatne sposobnosti.

Koristi programa ALOHA Mentalne aritmetike

Tijekom programa se kroz različite igre i aktivnosti konstantno radi na sljedećim vještinama:

 | Author: Promo Foto: Promo

  • Pažnja i koncentracija

Djeci omogućava da se usredotoče na trenutni zadatak, umjesto da im misli lutaju.

  • Kreativnost

Pomaže u svakom aspektu pronalaženja novih rješenja za bilo kakve probleme i daje mozgu mogućnost da smisli nešto novo i drugačije.

  • Imaginacija i vizualizacija

Vještine koje djeci pomažu kod pamćenja i razmišljanja.

  • Prostorna orijentacija

Daje djeci mogućnost da se bolje snalaze u prostoru, te percipiraju i pamte što više detalja iz nekog okruženja.

 | Author: Promo Foto: Promo

  • Sposobnost slušanja

Omogućava bolji fokus na izgovorene riječi i pamćenje veće količine informacija u kratkom periodu.

  • Analitičke vještine

Služe kao „procesor“ za primljene informacije – koriste nam da bi što bolje interpretirali sve informacije koje nam mozak skuplja.

  • Fotografsko pamćenje

Način da slika pojedinog predmeta ili teksta bude što detaljnija i da ostane u mozgu što dulje.

  • Sposobnost opažanja

Pomoću ove sposobnosti zapravo uočavamo pojedine stvari i započinjemo proces sakupljanja i razumijevanja informacija.


Više o samoj metodi i programu pročitajte na službenoj stranici ili Facebooku

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.