Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 19. svibnja 2018.

9 ludih pravila koja djeca iz kraljevske obitelji moraju slijediti

Foto: Gettyimages
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Britanska kraljevska obitelj je predmet fascinacije za mnoge, ali još uvijek iznenađuje koliko toga ne znamo o njima. Donosimo vam pravila za najmlađe koja moraju slijediti već jako rano

Bez obzira gdje živite, sigurno ste vidjeli fotografije vojvotkinje od Cambridgea kada je napustila bolnicu sa svojim najmlađim sinom Louisom, sva uzvišena s osmijehom kao da nije rodila prije nekoliko sati.

Interes za najmlađe članove ove kraljevske obitelji je izrazito velik posljednjih godina, od kada se rodio mali princ George, a poslije i malena princeza Charlotte, javnost intenzivno prati što su obukli, kako se ponašaju i na koji način ih roditelji odgajaju. Međutim, maleni nasljednici žive u svijetu u kojem vladaju neka posebna pravila. Donosimo vam popis pravila koje princeze i prinčevi moraju poštovati od svog rođenja.

Kate i William objavili ime novorođene kraljevske bebe

1. Pravilno mahanje u javnosti

princ William George | Author: Matt Crossick/Press Association/PIXSELL Foto: Matt Crossick/Press Association/PIXSELL

Princ George, sin princa Williama i Kate Middleton, danas je četverogodišnjak koji je postao velika zvijezda već u trenutku svog rođenja. Iako njegovi roditelji žele da im djeca odrastaju što jednostavnije, maleni princ je treći u redu za nasljeđivanje britanske krune pa se prati svaki njegov izlazak u javnost. Kraljević je naučio kako mahati u javnosti u dobi od 18 mjeseci, već tada je uspio savladati ono što se očekuje kao od pripadnika obitelji Windsor. To mahanje je vrlo prepoznatljivo - pokret ruke koji nije jako nametljiv. Kraljevska gesta u kojoj je ruka u okomitom položaju, a zatim se se ruka lagano pokrene iz zgloba, vrlo elegantno i formalno.

princ George Možda te zanima... 11 božićnih običaja za djecu iz kraljevske obitelji Vrtić

2. Za Božić cijela obitelj mora biti "pod istim krovom"

Iako je većini djece normalno da za vrijeme blagdana posjećuju obitelj i slave Božić pod različitim krovovima, britanska kraljevska obitelj za vrijeme Božića je uvijek zajedno u Sandringham House u Norfolku. Što se ne čini kao veliki problem s obzirom na veličinu kuće i imanja. Međutim, kada se Kate Middleton pridružila ovoj obitelji odlučila je prekinuti dio obiteljske tradicije. Željela je da djeca slave Božić i s njezinim roditeljima, nakon nekoliko godina uvedeno je i to pravilo.

Princ George i princeza Charlotte prvi put na božićnoj misi

3. Ne smiju letjeti s tatom

Prema protokolu britanske kraljevske obitelji direktni nasljednici krune ne smiju putovati zajedno zrakoplovom (izuzetak je napravljen 2002. kada su se Charles, William i Harry zajedno vraćali sa skijanja nakon smrti Kraljice Majke).

Maleni kraljevski nasljednik George također je već prekršio to pravilo kada je imao šest mjeseci prateći svog tatu u Australiju. Njegovi roditelji su već poznati po tome da krše neka pravila. Međutim, kad George napuni 12 godina, više neće biti iznimaka, tata i sin neće moći zajedno letjeti. Iako to zvuči depresivno jer morate objasniti svom djetetu da ne može putovati s vama zbog mogućnost zrakoplovne nesreće. Prethodne generacije su djecu ostavljale kod kuće kada su njihovi roditelji izvršavali kraljevske dužnosti u inozemstvu.

4. Svi moraju stati s jelom kad Kraljica završi

Svi moraju završiti s jelom kad kraljica Elizabeta da znak da je gotova, čak i ako jedva dotaknula hranu. Ovo pravilo vrijedi stoljećima.

Možda te zanima... 9 stvari koje smo naučili o roditeljstvu od Kate Middleton Roditelji

5. Odijevanje treba biti primjereno

Djeca u kraljevskoj obitelji se trebaju oblačiti prema određenim pravilima, to je klasičan izgled britanske više društvene klase koja ne slijedi nove modne trendove. Sigurno ste primijetili da maleni princ George uvijek nosi kratke hlačice i to je dio te britanske tradicije. Pripadnici aristokracije, kraljevske obitelji i viših društvenih staleža, sinove su do određene životne dobi (obično do osme godine) odijevali samo u kratke hlačice.

Princeza Charlotte Kate Middleton Možda te zanima... Foto: Princeza Charlotte nosi odjeću starijeg brata Vrtić

Princeza Charlotte Kate Middleton | Author: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL Foto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL

6. Uvijek se moraju pravilno držati 

Djeca u kraljevskoj obitelji od početka uče kako se pravilno stoji i sjedi. Tako će maleni George učiti da kralježnicu treba držati ravno, a bradu lagano podići. Stopala moraju biti ravno na podu, a koljena lagano povijena. Ruke nikad ne smiju biti u džepovima. Također moraju i pravilno sjediti sa stopalima na podu, ne smiju sjediti s nogom preko noge.

princ George William princeza Charlotte kraljevska obitelj | Author: Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL Foto: Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL

7. Ne smiju igrati "Monopoly"

Nitko u kraljevskoj obitelji ne smije igrati ovu igru pa ni najmlađi članovi. Ovo vrlo neobično pravilo otkrio je princ Andrew u jednom intervju.

princ William Kate Middleton, kraljevska obitelj | Author: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL Foto: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL

8. Nadimci su zabranjeni 

Vrlo jednostavno pravilo koje vrijedi za cijelu kraljevsku obitelj. 

9. Dijete ima najmanje tri imena

Djeca u kraljevskoj obitelji mogu imati čak četiri imena, a najmanje tri, ali nemaju prezime. Treba li ime prezime u svakodnevnom životu, koriste svoju titulu kao prezime. Na primjer, princ George u školi koristi prezime Cambridge.

Prin George | Author: Chris Radburn/Press Association/PIXSELL Foto: Chris Radburn/Press Association/PIXSELL

Možda te zanima... Trik koji bi svi roditelji mogli naučiti od princa Williama Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.