Vrtić Igre za djecu 24. prosinca 2017.

11 božićnih običaja za djecu iz kraljevske obitelji

princ George
Foto: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaka obitelj i zemlja imaju svoju obiteljsku tradiciju, a kako to izgleda u britanskoj kraljevskoj obitelji i što rade maleni princ George i princeza Charlotte saznajte u ovih jedanaest točaka

1. Pisanje popisa koji se dvaput provjerava

Bez obzira jesu li nestašna ili se lijepo ponašaju, djeca iz kraljevskih obitelji jednako su posvećena pisanju pisma za Djeda Mraza. Princ George iz britanske kraljevske obitelj također je dovoljno velik da napiše barem maleno pismo i pridruži se ovaj tradiciji. Ono što je puno manje uobičajeno je da je njegov tata William isporučio pismu Djedu Mrazu na svom putu u Finsku. A što maleni princ želi želi za Božić? Policijski automobil.

 | Author: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

2. Dan na utrkama

Grof i grofica od Wessexa, princ Edward i njegova žena Sophie sa svojom djecom barem jedan dan prije Božića provode na utrkama konja (Christmas Meeting Ascot Racecourse). Poznata utrka koja se i naziva The Royal Ascot održava se u lipnju svake godine, ali također imaju i božićnu utrku na kojoj vole sudjelovati i djeca. Oni gledaju utrke, ali i sudjeluju na ostalim događanjima vezanim za utrku.

Prin George Možda te zanima... Princ William o malom Georgeu: 'Dobio je puno poklona, previše je razmažen' Vrtić

3. Božićna poruka Kraljice

Na Božić, cijela obitelj se (kao i većina građana Velike Britanije) okuplja ispred televizora kako bi poslušala kraljičinu božićnu poruku. Iako nije najzabavnija stvar za djecu, to je tradicija.

4. Božićna misa

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea vrlo su jasno od početka svog zajedničkog života dali do znanja da će svoju božićnu tradiciju stvarati i s kraljevskom obitelji i s obitelji Middleton. Odlazak na božićnu misu je obavezan, ali mjesto na koje idu se može promijeniti. Kada obitelj ne provodi vrijeme s drugim članovima kraljevske obitelji, idu u Kateinu obiteljsku crkvu, kao što su išli 2016. godine. Također su donijeli slatkiše u crkvu, što je za djecu bila odlična zabava.

prince George | Author: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL Foto: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL

5. Jutarnja misa u Norfolku

Unatoč činjenici da princ William i Kate Middleton s djecom ne sudjeluju na ovoj misi, ostatak kraljevske obitelji i njihova djeca svake godine prisustvuju jutarnjoj misi na Božić u crkvi sv. Marije Magdalene u Norfolku. Rano se probude pa prvo imaju privatnu misu, kako bi Kraljica mogla primiti pričest, a onda odlaze na javnu službu u 11 sati. Na drugu misu cijela obitelj ide zajedno do crkve koju predvodi princ Charles, osim kraljice koja se vozi u automobilu.

 | Author: Peter Nicholls/Press Association/PIXSELL Foto: Peter Nicholls/Press Association/PIXSELL

6. Igračke, pokloni i božićno drvce

Kao većina obitelji i kraljevska obitelj razmjenjuje darove. U Norfolku svi kraljičini unuci i praunuci završe kićenje božićnog drvca prije nego se otvore darovi. Kada se radi o odraslima, princu Williamu i Harryju i Kraljici, ne poklanjaju se skupi darovi nego se više uživa u zabavi. Djeca dobiju prave poklone, a šaljivi pokloni rezervirani su za odrasle. Također, djeca otvaraju poklone na Božić nakon mise i ručka.

Princeza Charlotte Možda te zanima... Mala princeza Charlotte prvi put na kraljevskom balkonu Vrtić

7. Posjet Djedu Božićnjaku

Godine 2014. mediji su izvijestili da je princ George prvi put posjetio Djeda Božićnjaka na magičnom putovanju u Norfolku. Princeza Charlotte još nije izlazila u to doba, međutim sad je dovoljno stara da se pridruži bratu u posjetu Djedu Božićnjaku.

8. Igranje nogometa s braćom i sestrama

Ova tradicija je za posebno važna za roditelje namlađih, posebno za princa Williama i princa Harrya, ali imamo osjećaj da će i maleni princ George uskoro biti spreman za akciju. Svake godine na Badnjak, prinčevi igraju nogomet sa svojim prijateljima, obitelji i osobljem i naravno nisu u istoj momčadi.

djeca božić Možda te zanima... Video: Djeca pričaju o Božiću Vrtić

9. Osmijeh za Djeda Mraza

Iako bi ovo moglo biti više zabavno za roditelje, svake godine oko Božića snimaju se kraljevski portreti, a onda se šalju kao božićne čestitke. Najmlađi članovi su naravno najslađi.

Princeza Charlotte Kate Middleton | Author: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL Foto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL

10. Stavljanje krune na glavu

Kraljevska djeca vole sudjelovati u tradicionalnim zabavama za praznike. Jedna od takvih tradicija u Velikoj Britaniji je nošenje krune od papira. Počela je 1900-ih kada su krune od papira u svijetlim bojama počele dolaziti u tradicionalnim krekerima. Od tada Englezi nose krune za vrijeme božićne večere ili dok otvaraju darove.

Možda te zanima... Vesta princeze Charlotte već je najtraženiji odjevni predmet Vrtić

11. Božić na selu i čizmica za poklone

Za Božić svi idu u na selo. Kraljica je tada smještena u Sandringhamu gdje se se slavi većina tradicionalnih blagdana, a obitelj princa Williama smještena je u njihovoj rezidenciji na selu, Anmer Hall, u Norfolku. Princ George pomaže pri kićenju kuće i odabiru ukrasa. A što se tiče čizmice za poklone za djecu, ona je također sa stilom. George i Charlotte dobiju svoju personaliziranu čizmicu (koje su velike) i smještene iznad njihovih kreveta na Badnjak. Kada se probude, u njima su pokloni koje su "isporučili sobovi". Za razliku od druge djece u Britaniji, princ i princeza imaju krunu na vrhu svoje čizmice jer su oni ipak plemići.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.