Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 02. prosinca 2021.

8 načina na koji se tvoj život mijenja kad beba postane mališan

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna je mama odlučila podijeliti kako se njen život mijenja dok se oprašta od svoje bebe i započinje jedno novo životno putovanje.

To se događa tako brzo: jedne minute imate bebu, a druge mališana. Znat ćeš to kad tvoje dijete službeno prohoda i tvoj život će se život zauvijek promijeniti. Stvari postaju stvarne, vrlo brze, kaotične, zabavne i zamorne.

1. Prihvaćam da neću ponovno sjesti barem tri godine

Od trenutka kad se probudim do trenutka kad moja glava - milostivo - noću udari u jastuk, na nogama jurim za svojim mališanom. Kad god i pomislim na sjedenje, to malo (preslatko) čudovište pokušava otvoriti vrata pećnice, pokušava trčati stepenicama, ide prema zahodu. Ne mogu odvojiti pogled od svog novog 1-godišnjaka na nano-sekundu.

2. Opsjednuta sam zaštitom mališana

Prije ulaska u sobu, pošaljem tim za izviđanje unaprijed kako bih bila sigurna da je sve u redu. Budući da je sve potencijalno opasno za malu djecu. Nedavno smo prenoćili u hotelu i oznojila sam se pokušavajući ostati korak ispred svog djeteta. Sa stolova su se izvlačile svjetiljke, bacalo se smeće, razmotavale su se role toaletnog papira. Svuda je vrebala opasnost.

Možda te zanima... Dvogodišnjaci nisu tako 'grozni' - oni samo uče kako biti ljudi Vrtić

3. Mališan se uvlači u ormare i namještaj

Kuhinja nakon obroka izgleda kao posljedica zombi apokalipse. Izgnječena banana, lisnatog voća posvuda, avokado, sir (mislim da je to bio sir), kuglice jabuka i neke neidentificirane tamnozelene stvari: ovo su samo neki primjeri hrane koja je poprskana na svakoj površini kuhinje. To se ponavlja barem tri puta svaki dan.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

4. Mijenjanje pelena je zastrašujuće

Sad kad moje malo dijete jede čvrstu hranu, recimo samo da mama treba zaštitno odijelo u pripravnosti na čišćenje. Moje je dijete malo, nekako nasilno. Grize, čupa, ponekad udara. Potpuno normalno ponašanje, jer dijete staro godinu dana ne razumije koncept osjećaja drugih ljudi. Ali jao!

5. Više nema koristi od lijepih stvari po stanu

Moje dijete nema isto poštovanje prema mojoj kolekciji školjki, koja je izložena u staklenim vazama po našem domu. Niti taj mali razarač u pelenama ima nedoumica zbog vandaliziranja mog bijelog pokrivača olovkom koju je pronašao?

Možda te zanima... Postaje lakše: Zašto su bebe 'gore' od dvogodišnjaka? Beba

6. Postala sam zabavljač 24/7

Beba jede, spava, kaka i tako u krug. Mališanu su potrebni sat priče, sat igranja, izleti u park, satovi plivanja i šetnje okolicom. I nikad ne žele samo “Netflix i chill.” Što je s tim? Stalno smo u akciji.

7. Moje vrijeme za sebe sada je dužina jednog drijemanja dnevno

Sve što želim postići u danu, mora se obaviti u rasponu od jednog sata. Jer to je jedini put da moje dijete drijema. Prijevod: Perem rublje, uzvraćam pozive, čistim kuhinju, slažem krevete, plaćam račune, poštujem rokove, tuširam se, oblačim, vježbam i jedem obrok, sve za 60 minuta ili manje.

8. Komunikacija se poboljšava, nekako

Postoji svijetla strana. Sad, kad moje dijete želi papati, samo mi strgne košulju. Bez obzira gdje smo. Barem točno znam što traži. A kad podrigne, kaže: "Ma!" Hej, on zna da je nepristojno.

Sa svakom fazom odrastanja dolaze novi oblici radosti i tjeskobe. Koliko god život s djecom bio lud, znam da moram uživati u svakoj sekudni, jer sljedeća stvar koju znam je da su u vrtiću, a ja sam kući i plačem i fali mi..

Možda te zanima... Pjesme iz 90-ih koje savršeno opisuju život s dvogodišnjacima i trogodišnjacima Roditelji

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • voxovej

    I started working online in past three months when the corona was at its peak and made a hand some package. I urge every one to try it when the second wave of corona is troubling our lives once again here is a link for information.... https://bit.ly/39JrDqt

  • SummerRoss

    Google pays $ 85 per hour. My last paycheck was $ 8500 operating a hundred hours per week online. My younger brother's friend has been averaging 12k for months currently and he's employed concerning twenty two hours per week. I can't believe however simple it had been once I attempted it out. This is often what I do to check further details by opening the link and clicking on (HOME TECH OR MEDIA.) Click Here For More Information ...... https://xurl.es/Right75

  • SummerRoss

    Google pays $ 85 per hour. My last paycheck was $ 8500 operating a hundred hours per week online. My younger brother's friend has been averaging 12k for months currently and he's employed concerning twenty two hours per week. I can't believe however simple it had been once I attempted it out. This is often what I do to check further details by opening the link and clicking on (HOME TECH OR MEDIA.) Click Here For More Information ...... https://cutt.ly/Mhdz3bh

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.