Vrtić Prehrana djeteta 04. travnja 2017.

Svinjski odresci u marinadi koji se tope u ustima

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pripremljen na ovaj način, odrezak će ostati sočan, a izvrsno će ga nadopuniti pire krumpir, njoki ili pak riža. Odreske možete ispeći u pećnici ili u tavi, bit će jednako sočni za što god se odlučili

Sokove koji ostanu od pečenja vaših odrezaka nikako nemojte baciti već ih iskoristite za fini, gusti umak. Zdjela sezonske salate i spremni ste za vrhunsko uživanje u sjajnim namirnicama.

Sastojci:

  • Svinjski odresci
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žličice sušenog ružmarina
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • Maslinovo ulje 

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i kalup za pečenje premažite maslacem.

2. U posudici pomiješajte sitno sjeckani ili protisnuti češnjak, ružmarin, sol i papar.

3. Utrljajte dobivenu mješavinu u meso.

4. Maslac nasjeckajte na tanke ploške, a kada ste prebacili odreske u posudu za pečenje i natrljali ga, posložite po njima ploške maslaca. Pecite pola sata na jednoj strani, preokrenite, dodajte maslac pa pecite još 15 minuta s druge strane.

5. Prije posluživanja meso pustite da se 'odmori' koji minutu. Sokove koji su ostali od pečenja prebacite na tavu i na laganoj vatri kuhajte dok ne postane gušće. Poslužite uz meso.

Dobar tek!

Pročitajte više na Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.