Pripremljen na ovaj način, odrezak će ostati sočan, a izvrsno će ga nadopuniti pire krumpir, njoki ili pak riža. Odreske možete ispeći u pećnici ili u tavi, bit će jednako sočni za što god se odlučili
Sokove koji ostanu od pečenja vaših odrezaka nikako nemojte baciti već ih iskoristite za fini, gusti umak. Zdjela sezonske salate i spremni ste za vrhunsko uživanje u sjajnim namirnicama.
Sastojci:
- Svinjski odresci
- 4 režnja češnjaka
- 2 žličice sušenog ružmarina
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- Maslinovo ulje
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i kalup za pečenje premažite maslacem.
2. U posudici pomiješajte sitno sjeckani ili protisnuti češnjak, ružmarin, sol i papar.
3. Utrljajte dobivenu mješavinu u meso.
4. Maslac nasjeckajte na tanke ploške, a kada ste prebacili odreske u posudu za pečenje i natrljali ga, posložite po njima ploške maslaca. Pecite pola sata na jednoj strani, preokrenite, dodajte maslac pa pecite još 15 minuta s druge strane.
5. Prije posluživanja meso pustite da se 'odmori' koji minutu. Sokove koji su ostali od pečenja prebacite na tavu i na laganoj vatri kuhajte dok ne postane gušće. Poslužite uz meso.
Dobar tek!
Pročitajte više na Gastro.hr