Meki svinjski odresci i umak od povrća idealni su za fini i brzi ručak ili večeru. Pripremite domaći umak, bit će daleko bolji od onih kupovnih, a samim time će i vaše jelo dobiti na punoći okusa
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 1 veća mrkva
- 1 manji komad celera
- 6 svinjskih odrezaka
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 100 ml vode ili temeljca
- 1 žličica senfa
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- 500 g njoka
- 50 g maslaca
- sol, papar
Priprema:
1. Meso nasjeckajte na veće komade. Začinite ih sa soli i paprom. Zapecite na vrućem ulju dok se meso ne zatvori sa svih strana.
2. Maknite s vatre pa na tavu dodajte kockicu maslaca. Pustite da se otopi, a zatim dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne postane proziran i omekša. Dodajte ribanu mrkvu i celer. Kratko pirjajte pa dodajte vodu ili temeljac. Dodajte senf. Pirjajte dok povrće ne omekša. Začinite crvenom paprikom, soli i paprom. Ako je sva tekućina isparila, dodajte još malo.
3. Kad je povrće gotovo uzmite malo umaka iz tave i pomiješajte ga s vrhnjem. Ostatak umaka usitnite štapnim mikserom, vratite u tavu i dodajte meso. Kuhajte sve zajedno još desetak minuta pa dodajte mješavinu s vrhnjem. Dobro pomiješajte i kuhajte minutu do dvije. Maknite s vatre.
4. Skuhajte njoke pa ih poslužite uz umak i meso.
Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr