Ukusni i slasni kolačići koji vas mame na još. Zanimljivog izgleda i još boljeg okusa
Sastojci:
- 500 grama oštrog brašna
- 1 žličica soli
- 7 grama svježeg kvasca
- 30 grama šećera
- 200 ml kravljeg mlijeka
- 1 jaje
- suncokretovo ulje
- 60 grama smeđeg šećera
- 60 grama grožđica
- 30 grama maslaca
- narančina kora
- 0.5 žličice mljevenog cimeta
- 0.5 mala žličice vanilije u prahu
Priprema:
1. Brašno pomiješajte sa soli. Dodajte maslac i kvasac. Umiješajte šećer. U sredini napravite udubinu, ulijte mlijeko i dodajte jaje pa miješajte dok ne dobijete tijesto. Nauljite zdjelu pa u njoj umijesite tijesto. Prekrijte masnim papirom i ostavite na toplom sat vremena.
2. Pripremite nadjev tako da prvo pjenasto izmiješajte maslac i šećer. U drugoj zdjeli izmiješajte grožđice, narančinu koru i začine. Nauljite lim veličine 18x28 cm. Tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu te mijesite dvije minute.
3. Razvaljajte tijesto u kvadrat veličine 30x30 cm pa ga pospite mješavinom maslaca i šećera. Preklopite tijesto i razvaljajte ga u kvadrat veličine 30x30 cm. Pospite mješavinom voća i savijte. Savitak narežite na 12 komada i prekrijte masnim papirom u limu za pečenje. Pecite na 220°C oko 25 minuta.
Potražite više recepata na portalu Gastro.hr