Donosimo vam prijedlog za zdraviju verziju kruha. Zamijenite ga cvjetačom i bacite se na uživanje u hrani
Kombinirate li baš svako jelo s nekoliko kriški kruha, za vas imamo pravo rješenje. Uz malo truda, začina koje volite i sira, možete pripremiti ukusna peciva od cvjetače koja će u potpunosti zamijeniti kruh. Pripremite kruh od cvjetače na način da je povežete s jajem i sirom, a zatim ispecite fine kriške kruha koje možete iskoristiti u sendvičima, s umacima ili različitim namazima. Zbog spoja namirnica, najbolje se slaže u slanim kombinacijama.
Sastojci:
- 1 manja glavica cvjetače
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 jaje
- 25 g parmezana
- 25 g ribanog sira
- sol
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
2. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i premažite ga maslinovim uljem.
3. U blender ubacite cvjetaču koju ste usitnili na manje komadiće.
4. Na zagrijano ulje stavite usitnjenu cvjetaču i kuhajte oko 15 minuta dok u potpunosti ne omekša.
5. Kuhajte dok u potpunosti ne nestane vode.
6. Prebacite cvjetaču u posudu, dodajte jaje, parmezan, sir i sol.
7. Oblikujte u šnite kruha i pecite dok ne dobije boju.
8. Ohladite i poslužite poput kruha.
Potražite još finih i zdravih recepata na portalu Gastro.hr