S nižim temperaturama polako stiže i cjetača ili karfiol. Većina ljudi ga priprema na dobro provjerene, utabane načine, a na YouTube kanalu Jamieja Olivera pronašli smo recepte koji će vas inspirirati da se okušate u pripremi nekih novih jela
Steak od cvjetače
Izrežite karfiol na krišku debljine 1.5 centimetara, odstranite listove i pecite na vrućem ulju na tavi. Okus će dobiti karamelizirajući se na tavi, a potom ga prebacite u pećnicu da se peče 15 minuta na 170 stupnjeva. Poslužite ga s umakom po želji ili pratite recept u videu.
Riža od cvjetače
Odvojite cvjetne dijelove karfiola i usitnite u blenderu. Prepržite ga na tavi uz okretanje pa poklopite i neka se lagano kuha 5 minuta. Dodajte začine, slatki kukuruz, svježi peršin, šipak, posolite i poslužite s orašastim plodovima.
Palačinke od cvjetače
Sačuvajte mrvica karfiola koje ste dobili miksanjem u blenderu jer će vam trebati 200 grama karfiola, 8 žlica bademovog brašna, 4 jaja, 4 žlice biljnog mlijeka, prstohvat soli i sve zajedno izmiksajte. Pecite vaše palačinke na tavi kako je prikazano u videu. Poslužite sa slaninom i uživajte u novim okusima.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr