Popularni se chef protiv vrućina bori slasnim lizalicama koje lako mogu biti doručak, međuobrok i desert
Baza ovih lizalica je voće, ali će biti još slasnije ako ih preliješ kvalitetnom bijelom čokoladom. Jamie savjetuje da je otopiš na pari, pričekaš pet minut da se malo ohladi, a zatim umočiš polovicu lizalica. Savjetujemo ti da ih pripremiš za vikend i ti i klinci uživate u njima cijeli tjedan.
Sastojci:
- 1 velika banana
- 300 g bobičastog voća
- 400 ml soka od jabuke
- 50 g zobenih pahuljica
- Med
- 100 g bijele čokolade
Priprema:
- Banane, bobičasto voće, pahuljice i sok od jabuke stavi u blender. Blendaj dok smjesa ne postane glatka, isprobaj i po potrebi dodaj med.
- Premjesti smjesu u 12 kalupića za sladoled i stavi u zamrzivač na najmanje dva sata.
Potraži još recepata na portalu Gastro.hr