Punjene lignje mogu biti pečene ili pak pržene, mogu biti poslužene u komadu ili narezane na kolutiće koji na tanjuru djeluju vrlo dekorativno. Mogućnosti pripreme su brojne, a još je brojniji izbor punjenja za lignje. Relativno blag okus lignjina mesa stvara dobru okusnu podlogu mnogim sastojcima
Sastojci:
- 8 komada lignji
- 0,5 kg svježe rajčice narezane na kockice
- 40 grama ribanog parmezana
- 40 grama krušnih mrvica
- svježi peršinov list, nasjeckan
- 2 režnja protisnutog češnjaka
- 2 jaja
- sol, papar
- svježi bosiljak
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
1. Krakove nasjeckati sitno i pomiješati sa sirom, mrvicama, peršinovim listom, češnjakom, jajima i začiniti sa solju i paprom.
2. Napuniti tube tako da punjenje ne prelazi polovicu jer će smjesa nabubriti prilikom kuhanja te zatvoriti čačkalicom.
3. U tavi zagrijati ulje pa ispeći lignje s jedne i druge strane ukupno oko 6 minuta.
4. Dodati rajčice, začiniti i dodati natrgani bosiljak te kuhati poklopljeno 30 minuta uz povremeno miješanje.