Nema tko ih ne voli, slatke ili slane, tanke ili debele, one američke, palačinke su jedno od najpopularnijih jela koje obožavaju i odrasli i djeca. Savršena su podloga za punjenje, a iako su vrlo jednostavne za pripremu, svaka domaćica ima baš onaj jedan tajni sastojak zbog kojih su palačinke mekše, podatnije i slasnije. Donosimo ti recept za američke palačinke
Sočne, debele američke palačinke odavno su nam poznate zbog svoje spužvaste teksture i divnih okusa. Pripremaju se jednostavno, a ono što nas posebno oduševljava jest činjenica da ih možeš kombinirati s omiljenim preljevima.
Sastojci za 4 osobe:
- 2 šalice prosijanog brašna
- 2 i pol žličice praška za pecivo
- 3 žlice šećera
- 1/2 žličice soli
- 2 velika jaja
- 1 i pol šalica mlijeka
- 2 žlice otopljenog maslaca
Priprema:
- Zajedno prosij brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. U posebnoj posudi izmiješaj jaja i 1 i pol šalicu mlijeka te ju dodaj prosijanom brašnu i miješaj sve dok smjesa ne postane glatka
- Umiješaj topljeni maslac. Ako je tijesto pregusto, dodaj malo mlijeka
- Palačinke peci na tavi manjeg promjera koju si prethodno namastili. Za svaku palačinku potrebno je 1/4 šalice smjese. Palačinku peci dok smjesa ne postane mjehurasta, pomalo suha na krajevima i lagano smeđa na dnu te ju okreni na drugu stranu.
Recept je preuzet s portala missGASTRO