Umjesto špinata u receptu možete iskoristiti praktički bilo koje zeleno lisnato povrće i tako svaki put dobiti drukčiji okus
Sastojci:
Palačinke
- 250 grama pšeničnog brašna
- 5 grama praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 250 ml vode
- 1 jaje
- 30 ml ulja
- 100 grama mozzarelle
Nadjev
- 200 grama špinata
- 280 grama ricotte
- 100 grama ementalera
- 125 ml kiselog vrhnja (12% masti)
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
- sol
Priprema:
1. Nasjeckajte špinat, izmrvite ricottu i naribajte ementaler. Pomiješajte sve sastojke za nadjev, začinite i stavite sa strane.
2. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, vodu i ulje. Dobro istucite i pustite da odstoji nekoliko minuta. Zagrijte tavu i ispecite palačinke.
3. Nadjenite palačinke i zarolajte ih. Posložite jednu uz drugu, stavite u tavu i pospite ribanom mozzarellom. Zapecite desetak minuta.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr