Isprobajte ove sjajne palačinke s punjenjem od maka i vanilije. Divan način za započeti dan, zasladiti se nakon finog ručka ili pak za uživanje u slatkoj večeri
Sastojci:
Tijesto:
- 250 g pšeničnog brašna
- 2 jaja
- 300 ml mlijeka
- 2 dl mineralne vode
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat šećera
- limunova korica
Nadjev:
- 150 g maka
- 250 ml mlijeka
- 3 žlice meda
- 3 vrećice vanilin šećera
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
1. Najbolje je smjesu za palačinke napraviti nekoliko sati ranije i pustiti da odstoji. Pjenjačom izmiješajte jaja, potom dodajte mlijeko, vodu i brašno, sol i dodatke po želji. Pecite palačinke na maloj količini dobro ugrijanog ulja.
2. Kada su gotove, pripremite nadjev od maka tako da najprije zagrijete mlijeko do vrenja.
3. Mak natopite sa 150 ml mlijeka, dodajte med i jednu vrećicu vanilin šećera.
4. Dobro pomiješajte i tom smjesom premazujte palačinke.
5. Pomiješajte slatko vrhnje, 100 ml mlijeka i ostatak vanilin šećera, prelijte po palačinkama i pecite na 180 stupnjeva dok palačinke ne počnu dobivati boju.
Potražite još odličnih recepata na portalu missGASTRO.