Fantastična kombinacija sljubljena unutar hrskave palačinke oduševit će i vas i klince
Sastojci:
Palačinke
- 165 grama bijelog brašna
- 1 prstohvat soli
- 300 ml mlijeka
- 1 jaje
Nadjev
- 25 grama maslaca
- 250 ml pilećeg temeljca
- 200 grama kukuruza u slanoj vodi
- 400 grama bijelog pilećeg mesa
- 6 kriška slanine
- 1 režanj češnjaka
- 1 mala žlica ružmarina
- 1 mala žlica sušenog timijana
- 25 grama bijelog pšeničnog brašna
- sol
- papar
Prženje
- 6 žlica bijelog brašna
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 jaja
- 200 grama krušnih mrvica
- 1 prstohvat crvene paprike
- 1 prstohvat kurkume
- 1.5 dl suncokretovog ulja
Priprema:
1. Za palačinke uspite brašno i sol u zdjelu. Dodajte jaje, umiješajte ga i postupno ulijevajte mlijeko sve dok ne dobijete glatku smjesu. ostavite u hladnjaku 30 minuta.
2. Za nadjev otopite maslac u tavi i uspite brašno. Maknite s vatre i postupno dodajte temeljac. Vratite na vatru i pustite da krčka nekoliko minuta. Dodajte piletinu narezanu na trake, slaninu, kukuruz, češnjak i začine pa pustite da krčka dok se piletina ne skuha.
3. Ispecite palačinke, nadjenite ih, a rubove premažite jajem i pospite s malo brašna. Presavinite palačinke u oblik polumjeseca i zalijepite rubove.
4. Za paniranje brašno začinite solju i paprom. Istucite jaje te pripremite krušne mrvice koje možete začiniti mljevenom paprikom i kurkumom. Zagrijte ulje, uvaljajte palačinke u brašno, jaje pa u mrvice i ispržite ih. Kratko ocijedite na kuhinjskom ručniku. Odmah poslužite.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr