Tajna dobrih krpica krije se u pravilnom vremenu pirjanja i doziranju začina. Iznenadi svoje ukućane starinskim krpicama sa zeljem na moderan način s tajnim dodatkom
Djetinstvo ne bi bilo potpuno da nije bilo mirisa toplih, domaćih krpica sa zeljem. Donosimo ti recept pomoću kojeg ćetš ih pripremiti na brzinski način, s već gotovom tjesteninom i tajnim dodatkom – slaninom. Imaš li volje i želje za izradom vlastitih, domaćih krpica, pomiješaj brašno, jaja, malo hladne vode, posoli i dodaj malo ulja po želji. Zamijesi tijesto, pomiješaj ga s kupusom i u potpunosti uživaj u ukusnom povratku u djetinstvo.
Sastojci:
- 1 luk
- 100 g slanine
- 1 žlica šećera
- 1 žličica crvene paprike
- 1 kg kupusa
- 500 g tjestenine
- sol, papar
- temeljac
Priprema:
1. Kupus operi i makni mu sve tvrđe dijelove.
2. Nareži ga na kockice ili naribaj na krumpnije komade pa dodatno nasjeckaj.
3. Posoli ga i ostavi da stoji oko 20 minuta.
4. Slaninu nasjeckaj na manje kockice pa je poprži na malo ulja.
5. Luk nasjeckaj na sitno i dodaj ga slanini.
6. Pospi žlicom šećera i pirjaj dok ne dobije zlatnu boju.
7. Ubaci nasjeckani kupus, podlij s malo temeljca i kuhaj dok ne omekša.
8. Za to vrijeme skuhaj tjesteninu.
9. Kupus začini crvenom paprikom, dodaj tjesteninu i pomiješaj.
Potražite još finih recepata na portalu MissGastro.hr