Skuhani bakalar i krumpir pomiješajte sa začinima, oblikujte u kuglice, umiješajte u smjesu za pohanje i ispržite na ulju
Sastojci:
- 600 g bakalara
- 7 jaja
- 600 g krumpira
- 1 šalica krušnih mrvica
- svježe mljeveni papar
- list peršina
- 2 dl maslinovog ulja
- sol
Priprema:
1. Prokuhajte bakalar pa ga očistite od kože i kostiju. Skuhajte krumpir u zasoljenoj vodi, ogulite ga i protisnite.
2. Sitno nasjeckajte bakalar pa ga pomiješajte s krumpirom, 4 jaja, nasjeckanim peršinom i malo soli. Sve dobro izmiješajte te oblikujte okruglice.
3. Uvaljajte okruglice u umućena 3 jaja za pohanje pa u krušne mrvice te ih ispržite u većoj količini ulja dok ne dobiju zlatnu boju.
Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr