Vrtić 04. travnja 2023.

Mama upozorila na video stravičnog vlakića koji prijeti da će – sve ubiti!

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Navikli smo da na YouTubeu možemo naletjeti na doslovno svašta. No, jedno je kad na neočekivane videe naletimo mi, a sasvim drugo kad na njih nalete naša djeca, posebno ona najmanja…

YouTube shorts, reelsi TikTok i slični video clipovi na društvenim mrežama postali su sasvim uobičajena zabava za mnoge ljude, ali posebno često ih koriste naši – mali ljudi. Djeci je ovakva forma često zanimljiva, pa ih privlači, posebno zbog činjenice da traje kratko, a jedan slijedi drugog – iste tematike, slične poveznice i u njima može uživati neograničeno. No, provjeravaš li ikada što to dijete zapravo gleda?

Možda te zanima... Mama snimila kćer kako plače, nakon što ju je čula da vrišti tijekom seksa Roditelji

Upravo ovakve forme je gotovo nemoguće kontrolirati i na bilo koji način nadgledati, budući da ih djeci obično damo, činjenica je, onda kad nam treba malo vremena za nešto drugo. Algoritmi ih vode kroz videe slične tematike i ti imaš vremena pospremiti stan ili oprati kosu.

A onda djetetu sasvim neočekivano uleti filmić uznemirujućeg vlakića koji govori da će „sve pobiti“.

Da, dobro čitaš. Ako misliš da ti je dijete sigurno dok gleda filmiće s obožavanim vlakićem Tomicom, možeš se lako prevariti. Posebno zato što se ovi filmići nalaze na YouTube Kids platformi, posebno osmišljenoj za male oči. Jedna se mama šokirala kad je ugledala uznemirujuću scenu koja se odvijala pred očima njenog sina tijekom epizode serije "Tomica i prijatelji".

@beautyby_hannah.b I dont even have words for this 😤 Needless to say we are looking for a different subscription for Brody ro warch 😳😳😳😳 #parents #warning #youtube #youtubekids #fyp ♬ original sound - Hannah Bishop

Mama Hannah Bishop nedavno se obratila roditeljima na svom TikTok profilu kako bi ih upozorila da paze na svoju djecu dok gledaju kratke filmiće na internetu.

“Pazite što vaša djeca gledaju na YouTubeu!” napisala je uz upozorenje. “Bila sam šokirana kada sam vidjela ovaj video kako se pojavljuje dok ga je moj dvogodišnjak gledao.” Hannah je prikazala isječak nevinog plavog vlaka koji mnoga djeca obožavaju, koji se za nekoliko sekundi pretvara iz slatkog u sotonski.

Tomica vozi uz pjesmu: “I’m gonna CHUG. I'm gonna CHOO. I'm gonna KILL THE LOT OF YOU!” (Brektat ću. Pištat ću. Puno vas pobit ću! – u slobodnom prijevodu)

Dok Tomica to izgovara, oči mu se pretvaraju iz prepoznatljivih crnih u opako crvene i već to je dovoljno da izazove mjesece noćnih mora za mališana koji se treba opustiti prije spavanja. Mama je, očekivano, bila šokirana i ljutita, baš kao i brojni komentatori.

"Nemam ni riječi za ovo!", "Ova stvar bi bilo za srčani udar meni kao klincu!", „Ovo je bilo STRAŠNO!“ samo su neki od komentara. Video je pogledan više od 4,1 milijun puta na platformi, a mnogi su ga roditelji podijelili užasnuti viđenim.

Ipak, nisu svi roditelji bili užasnuti viđenim. Neki su ga uspoređivali s isječcima koje su oni (i mi) gledali 80-ih i 90-ih. "Zar se nitko ne sjeća onoga što smo mi gledali?! Pretpostavljam da sam loš roditelj jer mislim da je to smiješno", nasmijao se jedan.

Možda te zanima... Mama objavila uznemirujući video bebe s respiratornim sincicijskim virusom kao upozorenje drugima Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.