Beba Razvoj u 1. godini 09. studenoga 2022.

Video: Kako zapravo izgleda spavanje s malim djetetom i zašto se mame bude neispavane

Foto: Print screen
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jeste li znali da čak 93 posto majki osjeća iscrpljeno, a 89 posto tvrdi da spava manje od 8 sati tijekom noći? Ovaj video će možda pojasniti zašto je tome tako...

Gotovo svi roditelji male djece bore se s kroničnim umorom i nedostatkom sna. Roditeljima se ideja o cijelo noćnom spavanju čini kao jedan od nedostižnih ciljeva, jer se čini da su čak i najbolje bebe i mala djeca obdarena supermoći da svoje roditelje drže budnima noću. A ovaj uznemirujući fenomen savršeno je snimljen u apsolutno urnebesnom viralnom videu malog djeteta koje je mamin pokušaj mirnog noćnog odmora pretvorilo u potpunu noćnu moru. No, to baš i nije istina – noćna mora zapravo implicira da je umorna mama uspjela malo odspavati, što, kao što vidite iz videa, nije.

Mama dvoje djece, odlučila je snimiti jednu svoju noć. Postavila je kameru u sobi koja je snimala krevet koji dijeli sa 17-mjesečnom kćerkicom.  Mama do snimke nije ni znala koliko joj je zapravo san nemiran. Videozapis je ubrzo postao viralan, a u proteklih sedam dana pregled je više od 5 milijuna puta, što zaista ne čudi! Možda smo konačno dobili odgovor na pitanje; zašto se mame bude toliko umorne i neispavane?!

Budući da je odvikavanje od zajedničkog spavanja često iscrpljujući proces, mama je priznala kako će potražiti pomoć konzultanta za spavanje koji će dati savjet kako u narednim tjednima preseliti kćerkicu u njezin krevetić.

Prema dr. Jamesu McKenni, autoru knjige "Sleeping with Your Baby: A Parent's Guide to Cosleeping", bebe bolje spavaju kada su u istom krevetu s mamom iz jednog jednostavnog razloga: one to biološki trebaju. U svom članku za portal Neuroanthropology.com McKenna tvrdi: "Neurološko reagiranje na majčine mirise, pokrete i dodir potpuno smanjuju plakanje i pozitivno reguliraju disanje, tjelesnu temperaturu, apsorpciju kalorija. razinu hormona stresa i protok kisika". I dok bebe mirno spavaju, čini se da se mame veoma često bude neispavane!

Možda te zanima... Spavanje u istom krevetu s djecom, pozitivno utječe i na roditelje i na djecu! Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.