Vrtić Igre za djecu 04. listopada 2016.

Nemojte bacati dječje crteže

crtanje djeca
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Crtanje je jedna od omiljenih aktivnosti u najranijem djetinjstvu. Pored toga što mogu ukrasiti zidove vašeg ureda, dječji crteži otkrivaju mnogo toga o njihovom unutarnjem svijetu, a nakon nekoliko godina postaju divne uspomene

Postoji mnogo načina da sačuvate radove u koje su vaša djeca uložila vrijeme i trud. Izložba dječjih crteža je sjajna dekoracija za bilo koju prostoriju u vašem domu. Uz remek-djela vaših klinaca, zidovi dječje sobe će izgledati mnogo originalnije nego ukrašeni posterima, a u drugim prostorijama oni mogu zamijeniti zidne kalendare ili fotografije.

Kako crtanje djeci pomaže u učenju?

Umjesto da kupite čestitke, najbližim prijateljima možete poželjeti sretne blagdane čestitkama napravljenim od crteža vaše djece. Radove možete, zajedno s djetetom, pretvoriti i u neki uporabni predmet - nakit, lepezu ili posudu za olovke. Ovako svom djetetu pokazujete koliko cijenite njegovo umijeće. Pritom produbljujete njegovu kreativnost učeći ga novim tehnikama.

7 načina kako pomoći djetetu da razvija motoriku i kreativnost

Kada zbirka crteža postane prevelika, ne zaboravite da ih za svaki slučaj fotografirati ili skenirati, kako ih ne biste slučajno zagubili.

Kako tumačiti dječje crteže?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.