Vrtić Igre za djecu 01. veljače 2020.

Marie Kondo slikovnicom uči djecu čaroliji pospremanja

Foto: Instagram/mariekondo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Organizatorica, autorica, TV zvijezda i mama dviju djevojčica napisala je priču o neurednoj vjeverici i urednoj sovi kako bi ilustrirala čaroliju pospremanja s djecom.

Osjećaš li se kao da stvari tvojeg djeteta preuzimaju čitavu tvoju sobu, dom i život? 

Autorica knjige The Life-Changing Magic of Tidying Up i mama dvoje djece Mari Kondo napisala je novu slikovnicu kako bi potaknula radost čišćenja sobe. Kiki and Jax: The Life-Changing Magic of Friendship, priča je o Kiki, slatkoj vjeverici i njezinom prijatelju Jaxu, urednoj sovi. 

Tablica kućanskih poslova primjerenih dobi djeteta

Kondo kaže da je bila frustrirana nakon što je postala mama jer nije mogla kuću održavati čistom i urednom kao prije nego što je imala djecu. Kad je postala mama dvoje djece, kaže da nije imala ni snage za svoje omiljene savjete za uređivanje. "Nakon što sam dobila svoje dvije djevojčice, željela sam napisati dječju knjigu o prijateljstvu koja će također podijeliti radost pospremanja s malim čitateljima", objašnjava Kondo. 

Priča započinje s Kiki, koja voli skupljati predmete i šišarke koje stavlja pod krevet. Ali kada Kikijeva kolekcije postane toliko velika i toliko zbrkana da ne može više naći niti jednu igračku s kojom se želi igrati, Jax joj priskače u pomoć. Pomaže joj pospremati po KonMari metodi - zapitaj se da li tvoje stvari izazivaju radost, a ako ne, zahvalite im se i riješite ih se.

Možda te zanima... Kućanski poslovi koje djeca mogu raditi, a roditelji im ne dopuštaju Vrtić

"Kada djeca nauče kako pospremati, shvate što im je važno. Kroz spremanje, likovi Kiki i Jax nauče zaista njegovati svoje prijateljstvo", kaže Kondo. Likovi Kikijeve stvari dijele na raznobojne gomile kako bi ih bacili, reciklirali, darivali ili zadržali.

Kondo kaže, "Nadam se da će priča o prijateljstvu Kiki i Jaxa, ne samo da će potaknuti djecu na urednost, već će i pomoći obiteljima da otkriju svoju transformacijsku magiju.“

Kondo je izdala već četiri knjige o svojoj slavnoj metodi spremanja koja ima jedinstven pristup. Cilj je pregledati sve stvari koje imaš i zadržati samo one koje u tebi bude "iskru radosti". Uspjeh knjiga doveo je i do popularne Netflixove serije "Tidying Up with Marie Kondo" u kojoj autorica metode pokazuje ljudima kako organizirati i očistiti domove.

"Majčinstvo me naučilo da više opraštam sebi", nedavno je Kondo napisao na svom blogu KonMari. "Radost koja dolazi zbog roditeljstva nadilazi svako zadovoljstvo koje je moglo doći iz savršeno urednog doma."

Možda te zanima... 6 Montessori savjeta kako 'natjerati' dijete na pospremanje igračaka Vrtić
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.