Vrtić Igre za djecu 08. prosinca 2017.

Likovi iz priče Leopard i dječak oživjeli u Bajkaonici

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Predstavljanjem ilustrirane slikovnice obilježeno završno događanje ovogodišnjeg projekta društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra"

Predstavljanjem limitiranog izdanja ilustrirane slikovnice "Leopard i dječak" u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu, završio je ovogodišnji projekt društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" kojem je glavna tema bila pripovijedanje, a koji NIVEA i Savez društava Naša djeca Hrvatske provode već četvrtu godinu u mnogim gradovima i općinama u Hrvatskoj.  

U okviru aktivnosti u posebno osmišljenom kutku za pripovijedanje Bajkaonici, nastale su i nezaboravne priče koje su ispričala djeca iz Društava Naša djeca, a na nagradnom NIVEA natječaju za najljepšu priču, s najviše glasova djece i odraslih odabrana je priča „Leopard i dječak“, koju su osmislila djeca iz Društva Naša djeca Zabok. Poznata hrvatska ilustratorica i animatorica Ivana Guljašević Kuman oživjela je svojim maštovitim ilustracijama leoparda i dječaka Zvonkeca, a glumac Zijah Sokolović dao im je glas i ispričao njihovu priču o prijateljstvu. 

 | Author: Promo Foto: Promo

Teatar Poco Loco, umjetnička organzacija koja okuplja profesionalne glumce, glazbenike, redatelje, dramaturge, vizualne umjetnike i dramske pedagoge u svrhu istraživanja novih izričaja u kazalištu za djecu i mlade, ekskluzivno je za prisutne na predstavljanju u Muzičkoj akademiji udahnula život glavnim protagonistima priče, leopardu i dječaku Zvonkeca.

 | Author: Promo Foto: Promo

Kao poseban doprinos društvu i obiteljima diljem Hrvatske, u sklopu projekta pokrenut je i proces verifikacije programa pripovijedanja pri Agenciji za odgoj i obrazovanje te priprema priručnika za voditelje Bajkaonice. Verifikacija podrazumijeva dugoročnu održivost programa koji se može razvijati i provoditi na području cijele Hrvatske, uključujući škole, vrtiće, knjižnice, bolnice te daljnje ulaganje sredstava kroz projekte resornih ministarstava znanosti, obrazovanja, kulture, demografije, obitelji, mlade i socijalne politike. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.