Školarci Slobodne aktivnosti 10. studenoga 2016.

Izložba dječjih radova 'Neka odrastanje bude dječja igra'

Izložba neka odrastanje
Foto: Igor Nobilo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uz pomoć educiranih volontera, nekoliko stotina djece diljem Hrvatske izradilo je vrlo originalne prototipove igračaka i igara

Izložba dječjih radova na temu igre i igračke održana je 8. studenog, u Etnografskom muzeju u Zagrebu u sklopu ovogodišnjeg projekta društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" koji treću godinu zaredom provode tvrtka Beiersdorf i Savez društava Naša djeca Hrvatske.

Dječji radovi nastali su na likovno-kreativnim i lutkarskim radionicama u Društvima Naša djeca u sklopu besplatnih radionica u Dječjem tjednu koji je ove godine bio u znaku NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“. Uz pomoć educiranih volontera, nekoliko stotina djece diljem Hrvatske izradilo je vrlo originalne prototipove igračaka i igara te pokazalo koliko je važno omogućiti djeci da se kreativno izražavaju i provode slobodno vrijeme kroz igru.

"Igračka je važan i nezamjenjiv alat u pokretanju cjelokupnog intelektualnog i motoričkog mehanizma djeteta, ali i pojedinca od najranije dobi djetinjstva pa i odrastanja. Čovjek je stvoren kao igrivo biće, a upravo u sklopu ovog projekta pojam igrivosti spušten je do izvorišta igre. Naime, metodom igre, priče, likovnosti... potaknuta je kod djece kreativnost i mašta, a kao rezultat nastali su vrlo originalni prototipovi igračaka i igara.", istaknuo je autor postava izložbe, ugledni likovni umjetnik i ilustrator Ivan Vitez.

izložba neka odrastanje | Author: Igor Nobilo Foto: Igor Nobilo

Izložba dječjih radova ujedno je i završno događanje u sklopu projekta koji je kroz niz aktivnosti omogućio obiteljima diljem Hrvatske kvalitetno druženje kroz igru. „Jako smo ponosni što smo uz pomoć našeg partnera Saveza društava Naša djeca Hrvatske uspješno realizirali i ovogodišnji projekt „Neka odrastanje bude dječja igra“. Doniranim sredstvima omogućili smo edukacije vrijednih volontera, održavanje besplatnih radionica za djecu i roditelje, obilježavanje Dječjeg tjedna u cijeloj Hrvatskoj u znaku NIVEA projekta, kao i ovu izložbu. Veseli nas što možemo iz godine u godinu ulagati u obitelj, a to ćemo svakako nastaviti i sljedeće godine", rekla je Nela Zadro, direktorica marketinga tvrtke Beiersdorf Hrvatska.

„Savez društava Naša djeca Hrvatske zahvalan je tvrtki Beiersdorf i vrlo ponosan na projekt „Neka odrastanje bude dječja igra“, zahvaljujući kojemu NIVEA već treću godinu zaredom doprinosi da djeca, voditelji, roditelji, stručni suradnici iz naše raširene mreže Društava Naša djeca diljem Hrvatske, imaju opremljene igraonice i prostore za rad, educirane volontere za kreativne radionice s djecom, korisne priručnike, kvalitetne igre i igračke i javna događanja. Pozivamo i dalje tvrtku Beiersdorf da zajedno odrastamo i igramo se“, istaknula je Sonja Borovčak, dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Izložba neka odrastanje | Author: Igor Nobilo Foto: Igor Nobilo

Izložbi je prisustvovala i dizajnerica Slavica Farkaš koja je sa svojom društvenom igrom Čiri-Biri-Bajka pobijedila na kreativnom natječaju u sklopu projekta. Njezin prototip osvojio je najviše glasova javnosti, a koristit će se u edukativne svrhe s ciljem promicanja igre i igračke sastavnim dijelom odrastanja svakog djeteta, a producirat će se u limitiranom izdanju do kraja ove godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.