Vrtić Igre za djecu 31. svibnja 2024.

Ivanić-Grad se početkom lipnja, kao i svake godine pretvara u svijet igračaka

Foto: TZG Ivanić-Grada
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Festival igračaka je dvodnevna manifestacija koja okuplja proizvođače igračaka i nudi interaktivne, zabavne i edukativne sadržaje za djecu.

Ivanić-Grad će se pretvoriti u svijet igračaka. "Samo igra nikad ne umara” slogan je dvodnevne manifestacije Festival igračaka koja će se održati 8. i 9. lipnja u Sportskom parku Zelenjak, u Ivanić-Gradu. Očekuju vas brojne aktivnosti i iznenađenja, od radionica i natjecanja do predstava i interaktivnih pričaonica.

Tako će Ivanić-Grad dva dana biti ispunjen smijehom, a nema ljepšeg prizora od razdraganog dječjeg lica kad zakorakne u svijet zabave.

Prvoga dana, 8. lipnja, na pozornici kod suhog bazena SB-a Naftalan u 10 sati održat će se, kako organizatori kažu, jako svečano otvorenje, a potom kreće zabava: nastup plesnih skupina, mađioničari, „Najbrži Klopodrp“, odnosno natjecanje u klopanju kremšnita, tombola, mađioničarska predstava... ali i nagradna igra za roditelje „Kockasta žeravica“... Dobro se pripremite jer se od vaše obitelji očekuje baš vaša pobjeda, a nagrade su primamljive!

 | Author: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Možda te zanima... Današnja djeca se sve manje igraju - to znamo, ali dokazano je i istraživanjem Vrtić

Igraonice, pričaonice i zabavna natjecanja

U Parku znanosti cijeli su dan organizirane igraonice i radionice, u podne se u SP-u Zelenjak može pogledati kazališna predstava Orkestra pokoloka te potom slušati priče na interaktivnoj pričaonici „Selo bajki”.

Posvuda na Zelenjaku organizirana su festivalska natjecanja: natjecanje u drvolovu „Riba ribi grize rep”, natjecanje u gađanju limenki „Polupani lončić”, natjecanje u kuhanju krumpira „Svakom loncu poklopac”... Otprilike svakih pola sata počinje novo natjecanje, a dovitljiva imena govore i koliko su natjecanja zabavna.

 | Author: TZG Ivanić-Grada Foto: TZG Ivanić-Grada

Mali, ali veliki dizajneri, vatrogasci i informatičari

U nedjelju, 9. lipnja, drugog dana Festivala igračaka, na pozornici uz suhi bazen SB-a Naftalan u 10.30 nastupaju dječji zborovi, potom slijedi kazališna predstava za djecu Eko patrola pa koncerti, a sve završava discom, dakako za djecu.

Toga se dana u Parku znanosti organiziraju interaktivne pričaonice i radionice na kojima se djeca mogu okušati kao dizajneri, vatrogasci, slikari, naučiti izrađivati igračke od drva, a tijekom cijelog festivala može se razgledati izložba kolekcionara igračaka (sportska dvorana SB-a Naftalan), izložba modela, a može se i okušati u igranju odbojke, stolnog tenisa, badmintona...

Malo stariju djecu sigurno će zanimati radionice „Oni su mali, ali su veliki... tehničari na zadatku” u organizaciji ZTK-a Ivanić-Grad i gosti. Moći će naučiti izrađivati aviomodele, robote, razne elektroničke stvarčice i doznati što je to radio goniometrija. 

Nakon radionica svakako razgledajte izložbu modela oldtimera – automobila i motocikala, a u predvorju SB-a Naftalan izložbu modela od Lego kockica. U istom prostoru starija djeca mogu naučiti raditi na računalu i kako da budu sigurna na internetu. Korisne stvari doznat će i „mali poduzetnici” jer zašto ne bi od malih nogu naučili da je potrebno pažljivo promatrati, biti kreativan te financijski pismen?

 | Author: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Besplatno parkiranje i dobar kupanac

U Ivanić-Grad možete doći autobusom, vlakom i vlastitim automobilom, a mjesta za parkiranje ne moraju vas zabrinjavati. Naime, za vrijeme festivala parkiranje će biti besplatno u cijelom gradu, a pronaći ga možete na ovdje. 

Svakako ponesite kupaće kostime i ručnike jer će za vrijeme Festivala igračaka biti otvoreni vanjski i unutarnji bazeni Naftalana – zašto se ne opustiti jednim kupancem? Želite li se nakon natjecanja i radionica malo osvježiti i dobro se zabaviti, posjetite Spray park, jedinstveno vodeno igralište u SP-u Zelenjak.

Neka se djeca igraju od jutra do mraka! Na radionicama možda otkriju novi hobi ili talent, a vi ih podržite na natjecanjima. Igrajte se s njima, dobro se zabavite i osvježite u bazenima. Bezbrojne fotografije i prepričavanje o doživljenim trenucima u Ivanić-Gradu bit će još dugo omiljena tema obiteljskih razgovora.

Cijeli program pogledaj ovdje.

Možda te zanima... Kad se djeca igraju vani, to ih čini pametnijima, a evo i kako Vrtić
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar LaurenAnderson
    LaurenAnderson

    Zarađujem 220 dolara po satu radeći na mreži. Nikad nisam mislio da je to legalno, ali moja najbolja prijateljica zarađuje 25 000 dolara svaki mjesec radeći ovo i pokazala mi je kako. Provjerite to posjetom sljedeće poveznice Otvorite ovo........_____www.earn54.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.