Roditelji Sretna mama 10. travnja 2016.

Do savršene dadilje u nekoliko klikova

dadilja
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Troje studenata smislilo je aplikaciju koja će pomoći roditeljima da što jednostavnije nađu idealnu dadilju. Moći će provjeriti profil svake dadilje, vidjeti ocjene drugih roditelja, kao i je li dostupna u vrijeme kad im treba

Tena Posel, studentica Učiteljskog i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, tijekom sudjelovanja na Poduzetničkom sprintu Ekonomske klinike došla je s kolegama na pobjedničku ideju. Aplikacija Dadilja još je u razvoju, no kad je privedu kraju, pomoći će roditeljima da nađu najbolju dadilju za svoje dijete u samo nekoliko klikova.

"Kolege Ivana Miloš i Ivan Bašić također su studenti Ekonomskog fakulteta. Na ideju smo došli zbog velike ljubavi prema djeci te interesa kako poboljšati sustav i društvu u kojem odgajamo djecu. Ivana je teta, Ivan je omiljen među djecom, a ja ću uskoro biti odgojiteljica", objašnjava Tena.

Lakše do najbolje osobe koja će brinuti o djetetu

Aplikacija je još u fazi razvoja, a trebat će oko šest mjeseci da se završi. Kako bi aplikacija došla do korisnika, potrebno im je oko 200.000 kuna. Smisao aplikacije je da olakša roditeljima ovaj delikatan posao traženja najbolje osobe koja će brinuti o njihovu djetetu. Jednostavno i brzo pronalaženje dadilje omogućit će pretraživanje njihovih kvaliteta. Tako će roditelji moći provjeriti profil svake dadilje, vidjeti ocjene drugih roditelja, kao i je li dostupna u vrijeme kad im treba.

Rangirane po ocjenama i sposobnostima

Dadilje će biti rangirane po ocjenama i drugim sposobnostima. Plaćanje će se odvijati također unutar aplikacije. Nakon što se izabere dadilja, ona će dobiti informaciju o adresi na koju treba otići. "Pri izradi projekta konzultirali smo se s mnogo roditelja, a s nekima od njih smo proveli i dubinski intervju kako bismo pokrili sve što im treba. U Hrvatskoj je certificirano samo tridesetak dadilja, a roditelji moraju znati kome povjeravaju djecu", kaže Tena.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.