Vrtić Igre za djecu 01. kolovoza 2018.

10 zabavnih igri koje s djecom možete igrati u autu

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Obiteljska putovanja puna su uzbuđenja i avanture, ali duga putovanja autom mogu biti dosadna i naporna i djeci i vama. Kako biste skratili vožnju automobilom, ali i začinili je s malo zabave - donosimo vam 10 igrica u kojima cijela obitelj može uživati

1. 20 pitanja

Jedan igrač izabire bilo koju temu, od sendviča do Else iz Snježnog kraljevstva. Ostatak igrača ima 20 pitanja da pogodi o kome ili čemu je riječ. Ovu igru možete igrati i ovisno o mjestu prema kojem putujete. Primjerice, ako idete na more, igrač mora zamisliti bilo što povezano s morem. Tko prvi pogodi - pobjeđuje i bira sljedeću temu.

dijete autosjedalica vožnja Možda te zanima... Nemojte zaboraviti: duga vožnja dosadna je i djeci Vrtić

2. Priče za laku noć

Ako netko u autu zaspi, počnite odmah igrati ovu igru. Svaka osoba u autu mora smisliti priču o nečemu što ste 'vidjeli' dok je osoba spavala. Kada se ta osoba probudi, ostali joj ispričaju svoje priče. Ako vam osoba povjeruje, dobivate bod i pobjeđujete. Ovu igru možete igrati i na način da netko ispriča istinitu priču, a netko izmišljenu pa osoba mora pogoditi koja priča je stvarna

3. Detektivi

Odlična igra za najmlađe putnike u automobilu. Jedna osoba izabire neki predmet koji vidi oko sebe, to može biti nešto u autu ili nešto na cesti. Ostalim igračima daje samo jednu informaciju o tom predmetu, primjerice: plave je boje. Ostali igrači su detektivi i jedan za drugim pogađaju predmet sve dok netko ne pogodi. 

obitelj Trogrlić, putovanje Možda te zanima... Put do Švedske s troje djece u automobilu Roditelji

obitelj auto putovanje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

4. Nemoj reći!

Prije nego krenete na putovanje, izaberite neki izraz ili riječ za koje mislite da bi se mogli često pojaviti tijekom vožnje, primjerice: 'Jesmo stigli?' ili 'Gladan/a sam'. Imajte papir na kojem pratite rezultate i tko god upotrijebi riječi koje su na popisu, dobiva X. Onaj koji ima najmanje X-eva, dobiva neku nagradu, poput sladoleda ili biranja što ćete sljedeće jesti. 

5. Pogodi grad/državu

Ovo je igra za malo stariju djecu. Jedna osoba zamisli grad ili državu i ispriča tri stvari vezane za taj grad ili državu dok ostali pogađaju o kojem gradu ili državi je riječ. 

6. Igra brojeva

Recite djeci da ste zamislili jedan broj između brojeva __ i __, ovisno o dobi djeteta. Oni potom imaju tri pokušaja da pogode broj koji ste zamislili. Na taj način zajedno vježbate matematiku i snalaženje u apstraktnom svijetu brojčica.

sjedalica auto beba Možda te zanima... Na putu s najmlađima: Kako mališanima olakšati putovanje Beba

7. Abeceda

Odlična igra za djecu nižih razreda osnovne škole. Prva osoba kaže "A kao ___" dodajući bilo koju riječ koja počinje sa slovom A. Npr. "A kao avion". Druga osoba u autu potom mora izmisliti riječ na slovo B, primjerice, "B kao bazen", a treća osoba treba nastaviti s riječi koja sljedeća ide po abecedi i tako u krug dok ne dođete do kraja abecede, odnosno slova Ž.

putovanje, obitelj, auto | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

8. 'Ko prvi pisne!

Jedan oldtimer u svijetu igara! Tko prvi progovori - gubi. Ova igra u društvu djece obično ne traje dugo, ali vrijedi ju isprobati. 

9. Autovizija

Ništa ne podiže atmosferu kao omiljena pjesma. Da igra bude poštena, dogovorite se da svaka osoba smije odabrati jednu pjesmu koju ćete svi zajedno pjevati i eto vam prave Autovizije! Vozač može biti glavni sudac u žiriju

Možda te zanima... Zašto je dobro imati balone kad putuješ s djecom? Vrtić

10. Registarske pločice

Isprintajte ili ispišite popis gradova koji imaju registarske pločice u Hrvatskoj i tko primijeti najviše različitih registarskih pločica je pobjednik

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.