Vrtić Dijete u vrtiću 02. lipnja 2018.

Teta Ingrid bila je s nama kad je naša curica doživjela nezgodu

Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Teta treći roditelj je teta koja je uvijek tu, teta koja je vašem djetetu najveća podrška kad se osjeća neshvaćeno, najveća utjeha kad je bespomoćno. Pročitajte priču o Ingrid Baxa, finalistici u kategoriji Naj teta treći roditelj i glasujte za svog favorita!

Kako bismo zahvalili našim odgajateljima u vrtiću na svemu što rade za našu djecu, ali i olakšali im posao barem malo, Pampers Pants i Klokanica odlučili su organizirati natječaj u kojem smo vam dali priliku da prijavite svoju i djetetovu naj tetu iz vrtića i pokažete da je vaša teta NAJ teta! Pozvali smo vas da opišete najbolju odgojiteljicu ili odgajatelja, i na temelju vaše priče izabrali smo po tri finalista u tri kategorije: teta kreativka, teta pričalica, teta treći roditelj. 

Možda te zanima... Počelo glasovanje: Odaberite Naj tetu iz vrtića! Vrtić

Teta treći roditelj je teta koja je uvijek tu, teta koja je vašem djetetu najveća podrška kad se osjeća neshvaćeno, najveća utjeha kada je bespomoćno. Ona briše nosiće, dijeli najtoplije osmijehe, a širokim zagrljajima pruža najsigurnije utočite kada roditelji nisu tu jer ona je treći roditelj. Zbog nje je vrtić drugi dom, druga obitelj. 

Pročitajte priču o finalistici u kategoriji Naj teta treći roditelj i pomozite nam da odaberemo "NAJ tetu - teta treći roditelj".

Za tetu Ingrid glasujte klikom na Like!

Ingrid Baxa

Dječji vrtić "Olga Ban", Pazin

Priča kojom je nominirana:

Naša teta zove se Ingrid Baxa. Teško je ispričati jednu priču jer naša teta ima toliko puno ideja i toliko puno ljubavi prema djeci da je teško izdvojiti jedan događaj. No ja ću se osvrnuti na nama jako težak period u kojem nam je i ona puno pomogla. Naša tada petogodišnja curica doživjela je nezgodu, polila vrelim uljem. Njeno je liječenje samo do perioda u kojem je napokon bila bez otvorenih rana trajalo sedam mjeseci, a u bolnici je provela mjesec dana gdje je imala svaki drugi treći dan previjanja pod anestezijom, a nakon svega i operaciju presađivanja kože. Bio je to psihički i fizički težak period za sve, a osobito za našu kćer, a i za onu manju doma koja je silom prilike sa svoja 4 i pol mjeseca bila odvojena od mame.

Teta Ingrid je bila ta koja nas je često zvala pitala i dala brdo savjeta kako reagirati u tim trenucima i maksimalno smanjiti posljedice stresa koji je Leona doživjela, ali također i pomogla saznati za sve kreme i lijekove šampone koji bi Leoni pomogli, za sve potrebno zvala u Italiju naručila da nas čeka sve spremno. Kako je situacija bila gora ona je tražila što nam dalje može nabaviti i u svakom trenutku pomogla razgovorom, utjehom i pozitivnim stavom. Ona i teta Mirna, također naša divna teta zajedno s djecom za Leonu su izradili knjižicu crteža i zabavnih zadataka te uz druge sitne poklone poslali joj u bolnicu i na njeno lice donijeli najveći osmijeh na svijetu!!

Došao je prosinac, a teta je rekla neka slobodno dovedemo Leonu da sudjeluje u priredbi i da joj vrijeme ljepše prođe da se malo makne napokon iz kuće, a one da će je i namazati i sve što treba te paziti da se ne udari. Djecu su pripremile na Leonin ožiljak te na zavoje i na oprez kada su blizu nje da je ne udare te Leonu prikazale kao malog heroja koji je bio jako hrabar.

Leona plače kada ne može ići u vrtić jer je tamo oduševljena, svi su dobri i nikad nije nitko na ružan način reagirao na to kada su vidjeli ožiljke sve zato jer ih je teta pravilno pripremila, do toga da Leona koja se često ožiljka srami, teti i prijateljima ga pokaže jer teta joj je rekla joj da kako to već lijepo izgleda i da super mažemo :) U najtežem trenutku jako nam je puno pomogla i bila puno puno više od tete. Uz sve to moram napomenuti da su naša djeca sretnici jer se s njima jako puno radi, oni u vrtiću niti nemaju TV, oni se igraju, tete im vani naprave blato za igru, sade cvijeće, šetaju šumom, uče penjati se po drveću, svake godine imaju sve maštovitije kostime za maškare, organiziraju Dječji karneval u Cerovlju, sudjeluju na raznim natjecanjima jednostavno takve nema i sretni smo da teta Ingrid radi baš u našem vrtiću i jedva čekamo da i naša manja curica dođe u njenu grupu je teta već sad kaže "ta će isto biti moja".

Ta je teta djeci uzor i autoritet, ali isto tako i djeci druga mama i nama prijateljica s kojom otvoreno možemo razgovarati i potražiti savjet ukoliko ne znamo kako u nekim situacijama reagirati. Blago nama s našom tetom Ingrid koja je puno ideja, prava Teta Mašta koja stalno i roditelje uključuje u razne radionice gdje provodimo kvalitetno vrijeme s djecom izrađujemo ikebane, medenjake i kućice od medenjaka, pletemo torbe, nešto od toga i prodajemo pa doniramo u dobrotvorne svrhe te djecu učimo činiti dobro. Ona svoju profesiju živi te bi takve tete trebale i biti. Još je veća sreća što s njom radi i divna teta Mirna koja je također tako draga i dobra da jednostavno možemo reći da su naša djeca sretnici što s njima provode veći dio dana, njihova je teta i jedna i druga njima baš kao druga mama.

Što teta Ingrid kaže o nominaciji?

"Moje je zvanje za mene poziv, svakodnevna prilika za suradnju, usmjeravanje i poučavanje zajedno s roditeljima koji su moji najvjerniji suradnici te pomažu u sretnom odrastanju mojih malih prijatelja. Svaka moja zamisao, priča ne bi bila potpuna bez njih. Ova nominacija veliko iznenađenje, ali sam istovremeno neizmjerno ponosna što sam u suradnji s roditeljima kroz razne aktivnosti, poticaje, situacije, pomogla da njihova/naša djeca izrastaju u sretne i kvalitetne ljude", ispričala nam je 43-godišnja Ingrid.

 | Author: Promo Foto: Promo

Kada bebe počnu hodati trebaju pelene koje će sačuvati kožu suhom, ali i ostaviti slobodu pokreta. Nove pelene-gaćice Pampers Pants stvorene su za to i omogućavaju do 12 sati suhoće u pelenama-gaćicama koje se mijenjaju s lakoćom.

Sponsored by Pampers Pants

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.