Trudnoća Trudnica 26. srpnja 2017.

Žive od ljubavi i sunca: 'Jela sam samo pet puta u trudnoći'

Foto: Facebook/Akahi&Camila-SuperconsciousLiving
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mislite li da biste mogli preživjeti cijelu trudnoću na samo par komadića voća i par zdjelica povrća? Upravo to je navodno na meniju mame Camille Castello i njezinog partnera

Camilla Castello i Akahi Ricardo sebe nazivaju 'breatharijancima', koji vjeruju da ljudi mogu živjeti samo od sunca, zraka i povremenih obroka koji uključuju voće i povrće, iako je ova mama tvrdila da je tijekom trudnoće jela samo pet puta. No, stručnjaci upozoravaju da je priča ovog para jednostavno previše sumnjiva da bi bila istinita.

keksi od đumbira Možda te zanima... Pet recepata za zdravi trudnički jelovnik Trudnoća

Camilla je rekla kako je tijekom trudnoće jela samo pet puta, jer je bila uvjerena kako će joj 'svemir' omogućiti sve što beba i ona trebaju. "Glad je bila nepoznati osjećaj za mene i živjela sam od svjetlosti i gotovo ništa ne jela. Znala sam da će mojem sinu biti dovoljna moja ljubav i da će mu to omogućiti siguran i zdrav razvoj u mojoj utrobi", rekla je i dodala kako je išla na redovite preglede na kojima je liječnik potvrdio da nosi jako zdravog dječaka.

No, stručnjaci tvrde kako je ova mama imala nevjerojatnu sreću što je rodila zdravo dijete i zadržala svoje zdravlje. Kako oni tvrde, ovaj alternativni pokret već je bio povezan s nekoliko smrtnih slučajeva te su uvjereni kako ovaj par, koji prakticira 'breatharijanstvo' te uspijeva sačuvati svoje zdravlje, ili lažu o tome ili lažu sami sebi o onome što zaista konzumiraju

"'Breatharijanstvo' je prijevara, a'breatharijnci' vjerojatno žive u iluziji", rekla je liječnica i nutricionistica Dee Dawson. "Svaka pretila osoba koja dolazi na operaciju govori mi: "Doktorice, ne mogu razumjeti zašto ne gubim na težini, a nisam jeo cijeli tjedan.' Tada ja kažem: 'A što ste jeli za doručak?', a oni odgovaraju: 'Oh samo, tri šnite kruha.' 'A, za ručak?' 'Samo jednu kobasicu i par krumpirića...' I kad malo zbrojite, ispada da su pojeli 2000 kalorija taj dan."

trudnica trudnoća Možda te zanima... 4 nutricionističkih savjeta za zdravu trudnoću Trudnoća

Iako breatharijanci tvrde da žive od ljubavi i svjetlosti, postoje dokazi koji su više puta potvrdili da to baš nije tako, baš kao kad su novinari prije par godina posjetili dom osnivačice 'breatharijnstva', koja je poznata pod imenom Jasmuheen i našli pun hladnjak hrane. Jasmuheen je tada priznala kako pije sok od naranče i povremeno gricka čokoladne kolačiće kako bi dobila osjećaj okusa, a zatim je svoju dijetu opisala kao život bez hrane, ali uz povremeni čaj s medom i sojinim mlijekom, čokoladu, juhe i pokoji komadić voća.

Treba spomenuti i kako su Camilla i Akahi naglasili kako ne sile svoje dvoje djece da slijede njihov životni stil i kako im je dopušteno jesti što god žele. Ipak, slučajevi poput ovog i više su nego zabrinjavajući zbog njihovog čvrstog uvjerenja, čak i ako nisu u potpunosti dosljedni u provođenju takvog životnog stila, jer i samo uvjerenje da se može živjeti od zraka, sunca i ljubavi šteti i njima i njihovoj okolini. 

trudnica prehrana Možda te zanima... Plan prehrane za zdravu trudnoću Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.